Opoja.net

Kujdes si e përdorni bankonatin! Më kurrë mos merrni vërtetim pas transaksionit!

Kuriozitete
Kujdes si e përdorni bankonatin! Më kurrë mos merrni vërtetim pas transaksionit!

Në një hulumtim të bërë para pak kohe është konstatuar që personat të cilët kanë përdorur letrën e cila përdoret në bankomate pas dy orëve dhe pa doreza, në urinë kanë pasur nivel të shtuar bisfenoli A

Te personat të cilët kanë pasur doreza nuk është shënuar rritje e atij bashkimi kimik, transmeton Telegrafi.

Bisfenolin A shkencëtarët qysh më parë e kanë lidhur me çrregullimet hormonale, problemet me ngjizjen dhe zhvillimin e trurit te fëmijët e vegjël.

Pos në këtë letër, mund të gjendet edhe në ushqimin e konservuar, në disa stofra dhe në plastikën e fortë siç janë ato të cilat përdoren për shishe të ushqimit të fëmijëve.

Ky bashkim kimik përdoret në letër për vërtetime në bankomate, POS-automate në supermarkete, në autostrada etj., që do të thotë që shumica e njerëzve shpesh janë në kontakt me të.

Ende nuk është konstatuar me siguri cilat janë nivelet kritike të Bisfenolit A në urinë, ndërkaq rezultatet e hulumtimit mundë të kenë rëndësi të posaçme për personat të cilët letrat, siç janë ato në bankomate, i përdorin për shkak të natyrës së punës si p.sh. arkëtuesit.

Do të ishte mirë që të jeni të kujdesshëm me këtë letër dhe këtë zbulim ndajeni me miqtë tuaj. /Telegrafi/

Loading...

Mos i humb

“Dëshpërim Kosova” – qytetari që po proteston kundër Qeverisë Hoti (VIDEO)

Opoja.net

Rrethi i Janjevës u nis për 45 ditë, nuk u përfundua as për tre vjet (VIDEO)

Opoja.net

Rreth i Janjevës u nis për 45 ditë, nuk u përfundua as për tre vjet (VIDEO)

Opoja.net

Dogana: Kosovarët shpenzojnë 300 milionë euro në duhan brenda vitit

Opoja.net

Ndërpritet restaurimi i mullirit (VIDEO)

Opoja.net

Burgu i torturave bëhet muze unik në kryeqytet (VIDEO)

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net