Opoja.net

Kush e sollën kompjuterin e parë në Bresanë ?

Kush e sollën kompjuterin e parë në Bresanë ?

KOMPJUTERI I PARË NË BRESANË

Për herë të parë në Bresanë kompjuteri arriti më 1990. Nga Austria atë e sollën i ndjeri Islam Sallahu dhe
Samet Shyqeriu.

May be an image of 1 person, standing, sitting dhe E brendshme

Rrallëkush atëherë posedonte makinë të shkrimit (mekanike po edhe elektronike).
Gjatë viteve 1990 – 1999, si dhe disa vite edhe pas luftës, përmes kompjuterit: Islam Sallahu, Samet Shyqeriu, Afrim Shyqeriu, më pastaj edheZehadin Rufati; kanë kryer punë të shumta.

May be an image of Samet Shyqeriu, sitting, pemë dhe ambiente të jashtme

Mbanin shënime që ishin të rëndësishme për shkollën fillore “28 Nëntori” në Bresanë, si dhe evidentonin edhe shënimet e kontributeve të popullatës së Bresanës që tuboheshin përmes Këshillit të Financimit, pasi që edhe vetë këta ishin anëtarë të atij Këshilli.

May be an image of 1 person, sitting dhe E brendshme

Ndërsa, i ndjeri Islam Sallahu dhe Samet Shyqeriu ishin të angazhuar edhe në nivel komunal dhe qendror.

May be an image of 1 person

86 pako ushqimore u shpërndanë nga Shoqata humanitare Opoja

Opoja.net

Në Dragash shpërndahen pako ushqimore në kuadër të projektit “Sofra e Ramazanit 2021”

Opoja.net

Urimi i kryetarit të komunës Shaban Shabani për muajin e shenjtë të Ramazanit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net