Opoja.net

Ky është qyteti i parë në Evropë që pranon “pushtimin” nga rrjeti 5G

Ky është qyteti i parë në Evropë që pranon “pushtimin” nga rrjeti 5G

Situata aktuale e shkaktuar nga pandemia e koronavirusit ka treguar se sa e rëndësishme është bërë komunikimi dixhital në të gjitha fushat e jetës. Një anëtar i qeverisë lokale të Vjenës për dixhitalizimin, Peter Hanke, pra, vendosi një qëllim: “Vjena duhet të bëhet qyteti i parë në Evropë i mbuluar plotësisht nga rrjeti 5G”. Me një program financimi 20 milion euro, qyteti i Vjenës tani siguron që janë bërë investimet e nevojshme për të zgjeruar shpejt rrjetin. “Për Vjenën si qyteti më i mirë për të jetuar, nevojitet teknologji e mirë e komunikimit. Me zgjerimin e brezit të gjerë fibër-optikë, komunikimi celular është një nga karakteristikat thelbësore që e bëjnë atë një vend të jashtëzakonshëm për të jetuar dhe një vendndodhje moderne të biznesit me teknologjinë më të fundit. 5G është gjenerata e fundit e rrjetit celular dhe interneti celular po bëhet gjithnjë e më i rëndësishëm, sidomos tani që ne po e shohim atë tani në një krizë. Kjo është arsyeja pse ne mbështesim zgjerimin e shpejtë të rrjetit 5G në Vjenë me 20 milion euro”, tha Peter Hanke, një anëtar i qeverisë së qytetit për financa dhe dixhitalizim. “Dixhitalizimi është më i rëndësishëm sot se kurrë dhe mund të na ndihmojë të kapërcejmë më mirë këtë krizë,” tha Marcus Grausam, Drejtori A1 (Telekom Austria Group). “Rrjetet me brez të gjerë të zhvilluara mirë, të bazuara për shfrytëzimin e potencialit dixhital, dhe 5G është një teknologji kryesore për dixhitalizimin e vendndodhjes së biznesit. Në fillim të vitit, filluam me rrjetin më të madh 5G, me 60 lokacione tashmë në Vjenë. Për zgjerim të mëtëjeshëm, programi i ri i financimit i Qytetit të Vjenës për përdorimi i stacioneve tona bazë të qytetit është një kontribut i rëndësishëm për strategjinë e 5G dhe të ardhmen dixhitale”, tha Grausam. The post Ky është qyteti i parë në Evropë që pranon “pushtimin” nga rrjeti 5G appeared first on Gazeta Express.,

Kush e sollën kompjuterin e parë në Bresanë ?

Opoja.net

Volkswagen ndryshon emrin e degës në SHBA

Kushtrim Guraj

Presion mbi krerët e teknologjisë për të kontrolluar lajmet e rreme

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net