Ky shtet është kundër vaksinimit të fëmijëve nën moshën 18 vjeçare

Rajoni
Ky shtet është kundër vaksinimit të fëmijëve nën moshën 18 vjeçare

Vaksinimi i fëmijëve nën moshën 18 vjeçare nuk po shihet i duhur në një shtet.

Qeveria Suedeze nuk do të rekomandojë një vaksinë të koronavirusit për këdo që është nën moshën 18 vjeç.

Sipas ekspertëve suedezë të shëndetësisë, fëmijët transmetojnë virusin në një mënyrë të kufizuar dhe prandaj nuk kanë nevojë për një vaksinë kundër Covid-19 raporton CNN.

Shefi epidemiolog Anders Tegnel shpjegoi se Suedia operon në parimin e një vaksine vullnetare, dhe kjo gjë ka ndodhur edhe gjatë pandemive të kaluara kur një numër i madh i njerëzve u vaksinuan.

“Në fillim është e rëndësishme të vaksinohen fëmijët por ata që janë të rrezikuar si të moshuarit dhe ata që punojnë me ta”- thotë Tengel.

Rusia dorëzon vaksinën anti-COVID në OBSH

Opoja.net

Presidenti Trump thotë se e ka mundur koronavirusin

Opoja.net

Gratë hezitojnë të kontrollohen për kancer të gjirit në pandemi

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net