Opoja.net
Meka Mish

Mësuesi në Dragash dën-ohet me bur-gim me kusht pasi pranon faj-ësinë për rra-hjen e nxënësit

Shtatë muaj bur-gim me kusht, ka shqiptuar Gjykata Themelore në Prizren, dega në Dragash, ndaj Flamur Nebiut, i akuz-uar për veprat penale “keqtrajtimi gjatë ushtrimit të detyrës zyrtare apo autorizimeve publike” dhe “lëndim i lehte trupor”.

Aktgjykimi ndaj tij, është shpallur të enjten, pasi paraprakisht është aprovuar marrëveshja e arritur ndërmjet prokurorisë dhe të akuzuarit, për pranimin e fajësisë, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Gjykatësi i çështjes Bekri Vehapi, ka thënë se dënimi me kusht ndaj të akuz-uarit nuk do të ekzekutohet në afat verifikimi prej dy vjetësh, nëse ai nuk kryen vepër tjetër penale.

Marrëveshjen për pranimin e fajësisë, nuk e ka kundërshtuar as prokurori Milot Krasniqi, i cili ka thënë se qëndron pranë asaj që është nënshkruar në prokurori.

Avokati i të akuzuarit Hajrip Krasniqi, ka deklaruar se mbetet në tërësi pranë marrëveshjes mbi pranimin e fajësisë.

“I mbrojturi im është njoftuar për kushtet dhe dënimin e rekomanduar nga ana e prokurorisë, ashtu që kjo marrëveshje është lidhur komfor dispozitave ligjore”, ka thënë ndër të tjera avokati Krasniqi.

Përveç dënimit me kusht, i akuzuari është obliguar që të paguajë edhe shpenzimet procedurale, 20 euro në emër të ekspertizës, 20 euro në emër të paushallit gjyqësor dhe 30 euro në emër të viktimave të krimit.

Prokuroria Themelore në Prizren, aktakuzën në këtë rast e kishte ngritur më 26 dhjetor 2018.

Flamur Nebiu, se më 19 tetor 2018, rreth orës 12:56, në Dragash, në objektin e shkollës së mesme “Ruzhdi Berisha”, ka keqpërdor detyrën ose autoritetin publik, me ç’rast e ka keqtrajtuar fëmijën, tani të dëmtuarin Z.F.

Sipas aktakuzës, e gjithë kjo ndodhur në atë mënyrë që derisa i dëmtuari ishte duke luajtur futboll në sallën e edukatës fizike dhe ndërhyn tek një bashkë lojtar, me ç’rast i pandehuri ndërhyn me vrap në drejtim të të dëmtuarit dhe fillimisht tenton ta godas, e me pas e kap për krahu duke e qitur jashtë sallës dhe e sulmon fizikisht, duke e goditur me grushte dhe me dhunë e dërgon tek drejtori i shkollës.

Me ç’ rast, siç thuhet në aktakuzë, të dëmtuarin e frikëson dhe i shkakton lëndime trupore, duke e goditur me grushte në pjesë të ndryshme të trupit, lëndime këto të përshkruara edhe në ekspertizën mjekoligjore.

Me këto veprime, ai akuzohej se ka kryer veprën penale “keqtrajtimi gjate ushtrimit të detyrës zyrtare  apo autorizimeve publike”, e paraparë në nenin 198 paragrafi 2, nën paragrafi 1 i Kodit Penal të Kosovës, si dhe veprën penale “lëndim i lehte trupor”, nga neni 188 paragrafi 3 i Kodit Penal të Kosovës. /BetimipërDrejtësi

Gjiganti

Mos i humb

Al Jazeera: Vuçiq po e përdor Kosovën si karrem për opozitën në Serbi

Opoja.net

Përkujtohen 27 të masakruarit e Lagjes së Trimave

Opoja.net

Fundjava në Kosovë me mot të ndryshueshëm

Opoja.net

Cakaj: Ibrahim Rugova, arkitekt politik i Kosovës

Opoja.net

Haradinaj takon Jahjagën, flasin për shënimin e 20-vjetorit të intervenimit të NATO-s në Kosovë

Opoja.net

Rritet bashkëpunimi mes Policisë së Kosovës dhe asaj gjermane

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net