Opoja.net

Mamuthët e fundit kanë vdekur nga etja

Kuriozitete
Mamuthët e fundit kanë vdekur nga etja

Shkencëtarët besojnë se njëri nga grupet e fundit të njohura të mamuthëve të leshtë ka ndaluar së ekzistuari për shkak të mungesës së ujit të pijshëm.

Bishat e Epokës së Akullnajave kanë jetuar në një ishull të largët larg bregdetit të Alaskasë, ndërsa shkencëtarët kanë thënë se këto bisha kanë vdekur para 5.600 viteve, shkruan BBC, përcjell Express.

Ata besojnë se ndryshimet klimatike kanë bërë që liqenet të bëhen më të cekët, duke mos i lënë ato në gjendje që ta shuajnë etjen.

Shumica e mamuthëve leshatorë të botës kanë ndaluar së ekzistuari para rreth 10,500 viteve.

Po ashtu, shkencëtarët besojnë se gjuetia njerëzore dhe ndryshimet mjedisore kanë luajtur një rol në zhdukjen e tyre.

Truk i shkëlqyeshëm si ta shkrini akullin në xhamat e veturës për dhjetë sekonda

Opoja.net

Vetëm 4% e njerëzve në botë arrijnë ta lexojnë ndonjë fjalë në foto, ju çfarë shihni?

Opoja.net

Belgjikë, shitet pëllumbi më i shtrenjtë për 1,6 milion euro

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net