Opoja.net

Masazhi ndikon pozitivisht në shëndetin e bebes tuaj!

Shëndeti

“Massage Therapy” ka efekte pozitive ne rritjen e bebeve, sidomos në zhvillimin cerebral dhe maturimin e sistemit viziv apo të shikimit.

Ky është rezultati i një studimi paralel i kryer ndaj fëmijëve të sapolindur dhe minjve të vegjël. Kërkimi është kryer nga një ekip i Universiteti të Firencës në Itali, publikuar nga revista ndërkombëtare “The Journal of Neuroscience”. Deri më sot nuk ishte zbuluar e madje as diskutuar se masazhi mund të ndikojë në zhvillimin e trurit të bebeve.

Kërkuesit vëzhguan 20 fëmijë, 30 dhe 33 javësh, gjysma e të cilëve iu nenshtrua një masazhi prej 15 minutash në 10 ditë. Gjatë zhvillimit, aktiviteti elektroencefalografik rritet dhe truri bëhet më i shpejtë për t’iu përgjigjur stimujve vizive, si psh një drite. Kërkuesit panë se te fëmijët e masazhuar përgjigjet cerebrale rriteshin më shpejt krahasuar me fëmijët që nuk patën masazhe.

I njëjti ndryshim u pa edhe në zhvillimin

Mos i humb

Tri ushqimet që më së miri e pastrojnë trupin nga nikotina

Opoja.net

Problemet shëndetësore që mund të vijnë nga konsumi i pijeve energjike

Opoja.net

Çfarë duhet bërë së pari kur të shfaqet dhimbja në kurriz?

Opoja.net

Arsyet pse po ju bien flokët dhe si ta ndalni këtë

Opoja.net

Ndiqni këto këshilla për t’i shpëtuar gripit të këtyre ditëve!

Opoja.net

Lëngu i kumbullave si kura më e mirë natyrale kundër kancerit të zorrëve

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net