Opoja.net
Meka Mish

MASHT-i: Testi i arritshmërisë për klasët e nënta do të mbahet më 31 maj

Testi i arritshmërisë për klasat e nënta këtë vit do të mbahet me 31 maj. Këtij testi pritet t’i nënshtrohen 26, 900 nxënës të klasave të nënta nga të gjitha shkollat e Kosovës.

Valmir Gashi, këshilltar i Ministrit të Arsimit, në një deklaratë për Telegrafin ka dhënë detaje për mbajtjen e këtij testi.

Ai ka thënë se testi do të organizohet në 109 qendra të testimit.

“Testi i arritshmërisë do të organizohet më 31 maj, kurse publikimi i rezultateve do të behet më 10 qershor. Testi organizohet në 109 qendra të testimit, dhe marrin pjesë të gjitha shkollat që kanë nxënës të klasës së nëntë. Numri total i nxënësve që do të marrin pjesë në test është rreth 26900 nxënës”, ka thënë ai.

Gashi ka treguar lëndët në të cilat do të mbahet testi, duke thënë se është i njëjtë sikurse viteve të kaluara.

“Formati i testit është i njëjtë si i viteve paraprake. Pra testi përmban këto lëndë : Gjuhë amtare, gjuhë angleze, histori,gjeografi, matematikë, informatikë, fizikë, kimi, biologji”, është shprehur ai.

Sipas tij në këtë test nuk ka kalueshmëri.

“Testi i klasës së nëntë nuk ka kriter të kalueshmërisë, por është test orientues. Rezultatet e testit vlejnë për regjistrim në klasën e dhjetë”, ka deklaruar ai.

Ndër të tjera ai ka thënë se Ministria e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT), në bashkëpunim me komunat ka caktuar qendrat e vlerësimit dhe është në fazën finale të përgatitjeve të testit.

“MASHT ka përgatitur instrumentet e vlerësimit, dhe në bashkëpunim me komunat ka caktuar edhe qendrat e vlerësimit. Po ashtu Ministria është në fazën finale të përgatitjeve për administrimin e testit”, ka thënë ai./Telegrafi/

Mos i humb

Kosova dhe Turqia me marrëveshje për forcimin e sistemit shëndetësor

Opoja.net

Fillon fushata për vende të shëndetshme të punës

Opoja.net

Moti sot në Kosovë

Opoja.net

Kosova sivjet pret rendimente më të ulëta të grurit (Video)

Opoja.net

S’ka heqje të vizave as gjatë Presidencës finlandeze

Opoja.net

Fillim-java me shi, nga e premtja mot me diell

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net