Opoja.net

Mjekët nga Turqia të gatshëm për operacione të përbashkëta edhe në spitalin e Prizrenit

Kosova Shëndeti

Në kuadër të aktiviteteve “ Java e Shëndetësisë Kosovë-Turqi”, të enjten, një delegacion i mjekëve nga Turqia kanë vizituar Spitalin e Prizrenit ”Prim. Dr. Daut Mustafa”.

Delegacioni është udhëhequr nga dr. Öner Güner, drejtor gjeneral për marrëdhënie ndërkombëtare dhe BE në Ministrinë e Shëndetësisë së Turqisë.

3 23022017.jpg

“Ne jemi në Kosovë për të dhënë ndihmën tonë në fushën e mjekësisë. Një ekip i mjekëve nga Turqia dhe mjekët e QKUK-së, në repartin e Kardiologjisë në Prishtinë, për herë të parë në Kosovë me suksese kanë kryer një operacion te një foshnje 5 muajshe”, – tha dr. Öner Güner. Ai ka shprehur interesimin dhe gatishmërinë që në të ardhmen operacione të tilla të kryhen edhe në spitalin e Prizrenit, që do të ishin të dobishme si për pacientët, po ashtu edhe për mjekët vendor që do të përfitonin nga përvojat e mjekëve nga Turqia.

4 23022017.jpg

Drejtori ekzekutiv i spitalit të Prizrenit, Prof. Ass. Dr. Afrim Avdaj, ka falënderuar mjekët nga Turqia për vizitën e bërë, si dhe shtetin dhe popullin mik të Turqisë për nidhmat e vazhdueshme që kanë dhënë për Kosovën dhe popullin e Kosovës, duke shprehur gatishmërinë e forcimit të bashkëpunimit dhe krijimit të kushteve që iniciativat për operacione të përbashkëta të mjekëve nga Turqia dhe mjekëve të spitalit të Prizrenit të bëhen realitet.

Mos i humb

Rruga e Kosovës drejt INTERPOL-it, arsyet e dështimit

Opoja.net

Tri ushqimet që më së miri e pastrojnë trupin nga nikotina

Opoja.net

Policia: Kujdes, mjegulla mund të jetë rrezik për shoferët

Opoja.net

Kurti: 50 marrëveshjet e nënshkruara mes Shqipërisë dhe Kosovës nuk do të mbesin në letër

Opoja.net

Ambasadori britanik e uroi Kurtin për suksesin zgjedhor

Opoja.net

Për 9 muaj, në Kosovë mbi 5 mijë shoferë mbeten pa patentë shoferë

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net