Opoja.net

Nënshkruhet marrëveshja për gjelbërimin e rrugëve të Kosovës

Kosova
Nënshkruhet marrëveshja për gjelbërimin e rrugëve të Kosovës

Ministri i Infrastrukturës, Arban Abrashi, ka nënshkruar memorandum mirëkuptimi me organizatën joqeveritare “Ta Pastrojmë Kosovën” dhe Komitetin Olimpik të Kosovës, për mbjelljen e fidanëve nëpër rrugët që janë përgjegjësi e Ministrisë.

Ky memorandum ka për qëllim forcimin e bashkëpunimit të mëtutjeshëm dhe koordinimin e aktiviteteve mes të tria institucioneve, me qëllim të promovimit dhe avancimit në mbrojtjen e mjedisit dhe bashkëpunimit të mëtutjeshëm.

SUPER OFERTË NGA HOTEL ARXHENA

Ndërrimi i viteve nën bardhësinë e bjeshkëve të Sharrit

SHIKO OFERTAT

 

Ministri Abrashi tha se ky bashkëpunim ka për qëllim të ndikojë edhe në zvogëlimin e ndotjes, duke gjelbëruar rrugët e Kosovës.

“Po nisim për herë të parë gjelbërimin e rrugëve të Kosovës, e kjo do të ketë ndikim edhe në uljen e ndotjes së ambientit. Gjithsesi që rrugët e Kosovës do të marrin pamje tjetër, duke u zbukuruar, por edhe duke ruajtur ambientin”, tha Abrashi.

Mes tjerash, marrëveshja parasheh organizimin e përbashkët të fushatave vetëdijesuese për mbajtje të mjedisit të pastër, në veçanti brezave rrugore të Republikës së Kosovës dhe aksionit për mbjelljen e drunjve në të gjitha rrugët rajonale dhe magjistrale, pjesë e fushatës kombëtare “T’i japim vendit ngjyra”.

Vetëm në fazën e parë, parashihet mbjellja e 3,000 drunjve përgjatë autostradës “Ibrahim Rugova”.

Të tria institucionet do të mbajnë takime të rregullta koordinuese dhe të përbashkëta me institucione dhe organizata të ndryshme ndërkombëtare e donatorë të projekteve mjedisore.

The post Nënshkruhet marrëveshja për gjelbërimin e rrugëve të Kosovës appeared first on FaktePlus.

Asamblistë dhe biznesi i babait të kryetarit të Prizrenit përfitojnë nga komuna, kjo mund të përbëjë shkelje

Opoja.net

Prizreni dhe 5 komuna tjera pajisen me aparatin RT-PCR

Opoja.net

Trusti tregon mënyrën dhe kushtet e aplikimit për 10 për qindëshin

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net