Opoja.net

Nëse keni këto simptoma, është momenti të kontrolloni tiroidet

Shëndeti

Tiroidet janë vërtet të vogla, por ndikojnë masivisht në shëndetin tonë

Gjëndrat në formë fluture kontrollojnë metabolizmin, që me shumë mundësi e çojmë nëpërmend kur duam të humbasim peshë.

Gjithashtu, janë përgjegjëse për energjinë që na nevojitet në përditshmëri. Prandaj, është me rëndësi të tregohemi të kujdesshëm me simptomat që mund të sinjalizojnë probleme me tiroidet.

Tiroidet mund të preken nga një sërë sëmundjesh, por kryesisht janë dy: hipertiroidizmi dhe hipotiroidizmi.

Energjia jonë varet nga hormonet që prodhohen nga gjëndra, prandaj kur prodhon më shumë (hipertiroidizëm) ose më pak (hipotiroidizëm) se ç’duhet, fillojnë të shfaqen probleme.

Sipas mjekëve, simptomat e secilës ndahen si më poshtë:

Hipertiroidizëm:Irritim Nervozizëm Muskuj të dobët, Dridhje Menstruacione të rralla e të pakta

Rënie drastike në peshë Probleme me gjumin Tiroide të zmadhuara Probleme me shikimin Ndjeshmëri ndaj vapës.

Mos i humb

Boronicat, efekte magjike për shëndetin

Opoja.net

Keni probleme me sinus? Këshilla se si ta parandaloni infeksionin

Opoja.net

Ushqimet më efektive për të ulur shtypjen e lartë të gjakut

Opoja.net

Shtypja e lartë e gjakut në moshë të re, rrit rrezikun e këtyre sëmundjeve

Opoja.net

Askush nuk ju ka treguar më parë për këto efekte magjike të qepës

Opoja.net

Nëse ndjeheni tërë kohën të lodhur, ju mund të vuani nga kjo sëmundje serioze

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net