Opoja.net

Një nderë infermierët e parë në trevën e Opojës

Opoja Shëndeti
Një nderë infermierët e parë në trevën e Opojës

Treva e Opojës është mjaftë e njohur me personalitete të ndryshme të mjekësisë e në kohët e hershme njëri nderë infermierët e parë të kësaj treve ishe edhe Rami (Ismajl) Veliu nga Zaplluxhja e Dragashit, shkruan Opoja.net.

Rami (Ismajl) Veliu i lindur më 26.06.1950 në Zaplluxhe të Dragashit ku i takonte gjeneratës së parë të shkollës se mesme të mjeksisë “Boro&Ramizi” në Prizren 1968-1971. Mbasë perfundimit të shkollimit të mesem regjistrohet në shkollën e lartë në Gjakovë në drejtimin Kimi-Biologji ku përfundon me suksese vitin e parë. Në vitet e ’70 kishte kërkesa të medha për puntorë shëndetesor në Kosovë dhe në vitin 1973 punsohet si Kryeinfermier në fshatin Restelic të Dragashit ku ponon një vit. Në vitin 1974 punësohet në Shtepinë e Shëndetit në Gjilan, ku nga 1982 emërohet zëvendës drejtor i Shtepisë së Shëndetit në Gjilan deri në vitin 2015 ku edhe penzinohet mbas 42 vite punë në ketë instutucion. Rami Veliu dha kontribut të madh në shendetësin e qytetit të Gjilanit. /Opoja.net/

Loading...

Mos i humb

1 rast në Dragash dhe 183 raste të reja me COVID-19 në gjithë Kosovë

Opoja.net

Mbahet mbledhja e Shtabit Emergjent në Dragash

Opoja.net

E konfirmojnë ekspertët: Kornoavirusi bartet edhe përmes ajrit

Kushtrim Guraj

Prizren: Hapet ekspozita e artistit Shahadin Mejzini në librarinë “Altera”

Opoja.net

Rasti i djeshëm pozitivë është rast kontakti nga fshati Bresanë

Opoja.net

178 raste të reja me koronavirus në Kosovë, 1 rast në Komunën e Dragashit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net