Opoja.net

Njerëzit me sjellje të mirë janë më të shëndetshëm

Kuriozitete
Njerëzit me sjellje të mirë janë më të shëndetshëm

Njerëzit me sjellje të mirë në punë dhe në shtëpi janë më të shëndetshëm, tregojnë rezultatet e një hulumtimi Britanik.

Njerëzit që e organizojnë mirë jetën e tyrë kanë higjienë personale më të mirë, në krahasim me ata individ kaotik. Si rezultat i kësaj ata dy herë më rallë vuajnë nga ftohjet dhe crregullimet gastriointestinale në krahasim nga njerzëit me sjellje të keqe.
Autorët e studimit vërtetuan se njerëzit e moshuar demonstrojnë sjellje më të mirë dhe kujdesen më mirë për shëndetin në krahasim me të rinjtë. Amviset kanë higjienë personale të lartë, ndërsa jo seriozë në këtë drejtim janë të punsuarit nëpër zyra dhe studentët. Gratë ndryshe nga burrat janë shumë më të kujdesshme ndaj higjienës dhe shëndetit.
“Cdokush mund ta ndryshojë sjelljen e vet dhe të kontribuojë në shkëputjen e zinxhirit të infeksioneve, nuk jemi të pafuqishëm kundër sëmundjeve infektive, cdokush mund të kontribuojë, duke i respektuar rregullat e thjeshta të higjienës, si larja e duarve rregullisht” thotë John Oxford i ekipit hulumtues./islamgjakova/

Loading...

Mos i humb

“Dëshpërim Kosova” – qytetari që po proteston kundër Qeverisë Hoti (VIDEO)

Opoja.net

Rrethi i Janjevës u nis për 45 ditë, nuk u përfundua as për tre vjet (VIDEO)

Opoja.net

Rreth i Janjevës u nis për 45 ditë, nuk u përfundua as për tre vjet (VIDEO)

Opoja.net

Dogana: Kosovarët shpenzojnë 300 milionë euro në duhan brenda vitit

Opoja.net

Ndërpritet restaurimi i mullirit (VIDEO)

Opoja.net

Burgu i torturave bëhet muze unik në kryeqytet (VIDEO)

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net