Opoja.net

Panairi “Prishtina 2016”, bujqësia shans i Kosovës

Kosova
Panairi “Prishtina 2016”, bujqësia shans i Kosovës

Është hapur Panairi i produkteve bujqësore dhe agroindustriale “Prishtina 2016”, në të cilin po marrin pjesë edhe përfaqësues nga odat ekonomike të Maqedonisë, Shqipërisë, Serbisë dhe Malit të Zi.

Në hapje të këtij panairi, i pranishëm është edhe kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa, i cili tha se Qeveria ka prioritet zhvillimin ekonomik, veçmas fushën e bujqësisë, me të cilën janë arritur rezultate të larta.

Ai tha se për këtë fushë janë ndarë subvencione dhe grande të shumta, po ashtu janë përkrahur edhe panaire të tilla.

I pari i Qeverisë, shtoi se Kosova ka nevojë që të rrisë prodhimtarinë e brendshme, në mënyrë që të rritet eksporti dhe cilësia e produkteve.

“Kemi trend të rritjes ekonomike dhe eksportit gjatë këtij viti. Tani po përgatitemi të jemi konkurrent dhe në tregun evropian”, tha Mustafa.

Në anën tjetër, kryeparlamentari Kadri Veseli, theksoi rëndësinë e bashkëpunimit të rajonit.

Sipas tij, ky panair përçon mesazh inkurajues për të gjithë fermerët.

Veseli tha se bujqësia është një element kyç që ndikon në përmirësimin e bilancit tregtar dhe përmirësimin e jetës së qytetarëve.

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovë, Safet Gërxhaliu, tha se sektori privat po ecën me hapa të sigurt, pavarësisht sfidave të shumta.

Spitali i Prizrenit prinë me numrin më të madh të pacientëve të hospitalizuar me Covid në Kosovë

Opoja.net

Banka Botërore ndan 10 milionë euro për të varfërit në Kosovë

Opoja.net

Kur mund të tërhiqen paratë? Flasin nga Trusti

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net