Opoja.net

Pasaporta e Japonisë më e fuqishmja, e Kosovës më e “dobëta” në rajon

Kosova
Pasaporta e Japonisë më e fuqishmja, e Kosovës më e “dobëta” në rajon

Henley Passport Index ka radhitur pasaportat më të fuqishme të botës për vitin 2020, ndërsa radhitja u bë në bazë të numrit të vendeve që mund të vizitojnë poseduesit e këtyre pasaportave.

Vendin e parë e zë Japonia me plot 191 destinacione, e ndjekur nga Singapori me 190 destinacione.

Në vendin e tretë renditet Gjermania dhe Koreja e Jugut me nga 189 destinacione secila.

Italia renditet në vendin e 4 me 188 destinacione. SHBA dhe Britania e Madhe renditen në vendin e 8 me plot 184 destinacione.

Kosova mban vendin e 99 me 40 destinacione, ndërsa të gjitha vendet e rajonit janë më lart se vendi ynë.

Shqipëria mban vendin e 54 me 114 destinacione, Maqedonia e Veriut renditet në vendin e 47 me 123 destinacione, Bonje dhe Hercegovina renditet në vendin 52 me 117 destinacione, Mali i Zi në vendin e 46 me 124 vende dhe Serbia në vendin e 33 me 133 destinacione.

Në vendin e fundit renditet Afganistani me 26 destinacione.

Loading...

Mos i humb

Besnik Tahiri: Ramush Haradinaj duhet të jetë president – humb Aleanca, por fiton vendi

Opoja.net

Edhe rreth 10 milionë euro ekzekutohen pagesa për 53,248 përfitues të pakos emergjente

Opoja.net

Koronavirusi në Kosovë: 3.988 raste aktive, 354 të vdekur dhe 440 pacientë të hospitalizuar

Opoja.net

A do ta nënshkruajë PDK mocionin e VV-së, flet Kujtim Gashi

Opoja.net

100 milionë euro i ndahen Kosovës nga Komisioni Evropian

Opoja.net

Haxhiu i ashpër me VV-vë: “Rrotullimi i Plazma Keksave” dhe marrja e donacionit nga Serbia janë kapërcime në politikë nga Kurti

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net