Opoja.net

PayPal tërhiqet nga projekti i kriptovalutës Libra

Teknologji
PayPal tërhiqet nga projekti i kriptovalutës Libra

Kompania e pagesave online PayPal njoftoi se po largohet nga Libra Association, entiteti që administron përpjekjet e drejtuara nga Facebook për të ndërtuar kriptovalutën, duke e bërë atë anëtarin e parë që del nga grupi.

PayPal tha që do të heqë dorë nga çdo pjesëmarrje e mëtejshme në grup dhe në vend të kësaj do të përqendrohej në bizneset e saj kryesore.

“Ne mbetemi mbështetës të aspiratave të Libras dhe shpresojmë që të vazhdojmë dialogun mbi mënyrat për të punuar së bashku në të ardhmen”, tha PayPal në një deklaratë.

Si përgjigje, Libra Association me qendër në Gjenevë tha se ishte në dijeni të sfidave që priten në përpjekjet e saj për të “rikonfiguruar” sistemin financiar.

Facebook njoftoi planet për të lëshuar në përdorim Libran në muajin qershor të vitit 2020 në partneritet me anëtarët e tjerë të saj, por projekti shpejt u fut në telashe me rregullatorët skeptikë në të gjithë botën.

Po ashtu, Visa, MasterCard dhe partnerë të tjerë financiarë janë duke shqyrtuar tërheqjen nga projekti për kriptovalutën Libra. /Telegrafi/

Loading...

Mos i humb

Gmail tani mundëson bashkangjitjen e e-maileve si shtojcë, njejtë sikurse dokumentet

Opoja.net

Edhe “Facebook” fsheh numrin e pëlqimeve në postime

Opoja.net

Instagram do t’ju kërkojë moshën, nëse gënjeni…!

Opoja.net

Rekord teknologjik, Wi-Fi në 700 kilometra distancë

Opoja.net

Google Maps me mundësinë që të orientojë përdoruesit për të mos hyrë në errësirë

Opoja.net

Instagrami do t’ju ndalojë përdorimin personave të rinj në moshë

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net