Opoja.net

Pehlivanët, Edon dhe Egzon Shala sot në Dragash (Video)

Opoja Sport
Pehlivanët, Edon dhe Egzon Shala sot në Dragash (Video)

Sot me 1 nëntor 2015 është bërë inçizmi i trashëgimisë kulturore të komunës së Dragashit.

Pehlivanët të përcjell nga muzika karakteristike e lodrave dhe cyrlave. Inçizimi është bërë në stadiumin e qytezës së Dragashit.
Pehlivanët ishin kampionet e Ballkanit Egzoni Shala me të vëllain.

Ushqimi tradicional opojan Fli, pite kulare, kos dhe djathë delesh “Sharri”, incizimi është bërë në ambientet e restorant “ROYAL” në Bellobrad të Opojës.

Perda – prezantim para shikuesve, është faza parapërgatitore e pehlivanëve.

Pehlivani e lëshon gjurin e majtë në tokë, ndërsa me dorën e djathtë prekin gjurin gjoksin dhe fytyrën. Në këtë mënyrë ata nderojnë shikuesit me temena që në gjuhën turke do të thotë përshëndetje – nderim.

Vdes legjenda e futbollit Diego Armando Maradona

Kushtrim Guraj

Shaban Shabani: Dhuna në familje rrezikon paqen

Fari Kolloni

Covid-19 në Dragash, sot dy të infektuar

Fari Kolloni
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net