Opoja.net

Për të gjithë ata që mbajnë qen, Ministria e Bujqësisë ka një njoftim të rëndësishëm

Për të gjithë ata që mbajnë qen, Ministria e Bujqësisë ka një njoftim të rëndësishëm

Ministri në detyrë i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Besian Mustafa, ka nënshkruar dy marrëveshje administrative të cilat obligojnë pronarëve të kafshëve shoqëruese, të bëjnë regjistrimin dhe identifikimin e tyre, shkruan Gazeta Sinjali.

Pas hyrjes në fuqi të këtyre udhëzimeve (10.03.2021), të gjithë personat që mbajnë kafshë shoqëruese (mac, qen), duhet që t’i identifikojnë dhe regjistrojnë kafshët e tyre pranë subjekteve veterinare që do të kontraktohen nga Agjencia Ushqimit dhe Veterinarisë.

Nga tani pritet që të fillojë një fushatë informuese që të informohen mbajtësit e kafshëve për përgjegjësitë e reja ligjore që ju takojnë për të regjistruar kafshët e tyre.

Insekti nga Kosova bëhet lajm në botë

Opoja.net

Pas borës, bujqit i kthehen punës në vreshta

Opoja.net

Për tre muaj, u eksportuan 126 milionë euro produkte nga Kosova

Merlinda Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net