Opoja.net

Pesë përfitimet e çiklizmit

Shëndeti

A e dini se në botë ka më shumë se një miliardë biçikleta?

Përveç asaj që ngarja e biçikletës është e shëndetshme, ajo është gjithashtu ekonomike, për të mos përmendur se në këtë mënyrë ndihmoni ruajtjen e natyrës.

Në vazhdim lexoni pesë arsye pse ju thjeshtë duhet të keni një biçikletë.

Është e shëndetshme për trupin

Nxitë punën e sistemit kardiovaskular, rrit qëndrueshmërinë, ndërsa është e dobishme për djegien e kalorive. Çdo ditë do të kujdeseni për mbajtjen e linjës pa shkuar në palestër.

Është e shëndetshmë për mendjen

Ngarja e biçikletës është provuar që redukton stresin, ndërsa pa marrë parasysh nëse ju e ngisni atë për argëtim apo ju shërben si një mjet i transportit për punë, nga biçikleta do të zbrisni të lumtur, plot energji dhe shumë më të relaksuar.

Është e shëndetshme për mjedisin

Vendet në mbarë botën po përpiqen që të zvogëlojnë emetimin e emisioneve të gazrave të dëmshme të prodhuara nga makinat, ndërsa biçikleta është një mjet i shkëlqyer për t’a luftuar atë. Përveç kësaj ju do të jenë të lumtur dhe më të aftë, do të ndiheni mirë, sepse e dini se jeni duke bërë diçka të mirë për mjedisin.

Është praktike

Turmat në rrugë për shkak të cilave shumë shoferë e humbin durimin e tyre. Kjo për biçiklistët nuk do të thotë asgjë. Hollë, e shpejtë dhe në gjendje që të kalojë përmes kalimit të ngushtë, biçikleta do të kthehet në një aleat që kursen kohën, por edhe çështja e parkimit të shtrenjtë nuk do të jetë e rëndësishme.

Është shëndetshme për portofolin

Benzina që makinat konsumojnë është një goditje e madhe për portofolin, ndërsa e njëjta vlen edhe për transportin publik urban. Me kusht që ju keni një helmetë dhe ngisni në përputhje me rregullat, ngarja e biçikletës është udhëtim i lirë, ndërsa gjërat e lira janë gjithmonë më të mira./GazetaExpress/.

Mos i humb

Tri ushqimet që më së miri e pastrojnë trupin nga nikotina

Opoja.net

Problemet shëndetësore që mund të vijnë nga konsumi i pijeve energjike

Opoja.net

Çfarë duhet bërë së pari kur të shfaqet dhimbja në kurriz?

Opoja.net

Arsyet pse po ju bien flokët dhe si ta ndalni këtë

Opoja.net

Ndiqni këto këshilla për t’i shpëtuar gripit të këtyre ditëve!

Opoja.net

Lëngu i kumbullave si kura më e mirë natyrale kundër kancerit të zorrëve

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net