Opoja.net

Poçari turk që patenton enë për tespih dhe tejemum

Kuriozitete
Poçari turk që patenton enë për tespih dhe tejemum

Mësuesi i pensionuar Yildiz Yalniz ka patentuar në ateljenë e tij në Stamboll enë për tesbih dhe tejemun dhe pasi kishte marrë fetvanë nga institucionet fetare për validitetin e prodhimeve është rritur tejmase kërkesa për produktin e tij si në Turqi ashtu edhe jashtë vendit, raporton Anadolu Agency (AA).

Abdesi është larja e detyrueshme me ujë para secilit ritual fetar në islam, ndërsa në mungesë të ujit, tejemumi paraqet zëvendësim të tij dhe përbëhet nga prekja e shuplëkëve dhe fytyrës me dhe të pastër dhe të thatë.

Yalniz ka dy vite që merret me poçari duke shpalosur për Anadolu Agency (AA) detaje interesantë për veprimtarinë e tij.

“Erdhën te unë disa njerëz të cilët më kërkuan një copë të një objekti të dheut i cili ishte i thyer dhe kur i pyeta se për çfarë u nevojitet më thanë se do t’ia japin një të moshuari për tejemum sepse nuk mundet të marrë abdes. Atëherë m’u kujtua se prindërit e mi merrnin tejemum me ndihmën e një tulle të vjetër, dhe kështu më lindi ideja të bëjë enët dhe tespihët”, tha Yalniz.

Vetëm 4% e njerëzve në botë arrijnë ta lexojnë ndonjë fjalë në foto, ju çfarë shihni?

Opoja.net

Belgjikë, shitet pëllumbi më i shtrenjtë për 1,6 milion euro

Opoja.net

80% e makinave në të gjithë botën janë njëra nga këto katër ngjyra

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net