Opoja.net

Postimet në internet ndikojnë në aftësinë e të kuptuarit

Teknologji
Postimet në internet ndikojnë në aftësinë e të kuptuarit

Postimet në rrjetet sociale, si Facebook, Twitter apo Weibo ndikojnë në mënyrën e perceptimit të përdoruesve të asaj që lexojnë, sipas një studimi të ri.

Gjetjet e studimit janë nga Universiteti i Pekinit dhe i Cornell që kanë studiuar përdoruesit e Weibo, blogu kinez i ngjashëm me Twitter.

SUPER OFERTË NGA HOTEL ARXHENA

Ndërrimi i viteve nën bardhësinë e bjeshkëve të Sharrit

SHIKO OFERTAT

 

Dy grupe studentësh kanë lexuar 40 postime në Weibo referuar të njëjtës temë, transmeton TCH. Por grupit që iu dha mundësia të përgjigjet, nuk pati të njëjtën performancë si ai që nuk iu dha kjo mundësi.

Përdoruesit që kishin mundësi të ripostonin tregonin se nuk e kishin kuptuar shumë mirë temën për të cilën folën.

Në një artikull të quajtur “A na bën ‘sipërfaqësor’ mikroblogu?”, të publikuar në Computers in Human Behaviour, studiuesit thonë: “Funksioni i reagimit i nxit njerëzit të kthejnë përgjigje të shpejta, duke u hequr mundësinë që të mendojnë apo të thellohen në përmbajtjen e informacionit që marrin”.

Në një tjetër test me të njëjtin format, grupit që iu dha mundësia të shpërndajë postime gjithashtu kishte një performancë më të dobët në të kuptuarin e asaj që lexojnë.

Në një katër persona shprehet se ata do të “humbin gjithçka” nëse humbin telefonin

Opoja.net

BMW kundër Audi në borë, shikoni cila fiton

Opoja.net

Tre gjëra në rrjete sociale që mund t’iu ndëshkojnë

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net