Opoja.net

Protestojnë pronarët e tokave në Vlashnjë

Kosova
Protestojnë pronarët e tokave në Vlashnjë

Të martën kanë filluar punimet në hapjen e një kanali dhe matjet në vendin ku është paraparë ndërtimi i impiantit të ujërave të zeza në Vlashnje. Por, një pjesë e madhe e pronarëve të tokave kanë kundërshtuar një gjë të tillë, duke thënë se janë të pakënaqur më vlerën e shpronësimit të pronave të tyre, dhe se kjo çështje tashmë është në kontest gjyqësor. Pronarët e tokave ku është paraparë ndërtimi i impiantit të martën janë tubuar sërish për të kundërshtuar fillimin e punimeve në afërsi të Autostradës.

Në vendngjarje përveç punëtorëve të kompanisë së kontraktuar për realizimin e punimeve ndodheshin edhe zyrtarë të komunës së Prizrenit, ata nga KRU “ Hidroregjioni jugor” si dhe forca të policisë. Në emër të banorëve të pakënaqur, ka folur Pelivan Hoxhaj, i cili tha se këto punime po fillojnë dhunshëm, sepse rasti tashmë është dërguar në organet e drejtësisë por se deri më tani nuk është shqyrtuar në asnjë seancë, theksoi ai, duke vijuar se ata do të ankohen nëse është nevoja edhe në Gjykatën e Strasburgut. Në vendngjarje gjithashtu ndodhej edhe kryetari i Këshillit të Bashkësisë Lokale të Zhurit, Behar Begaj, i cili në mes tjerash tha se ky shqetësim i pronarëve të tokave mund të rishqyrtohet edhe një herë nga komisioni për shpronësim ose Gjykata të jep zgjidhjen e duhur për t’iu shmangur problemeve të mundshme, ndërsa projektin e vlerësoi të rëndësishëm për tërë komunën e Prizrenit.

SUPER OFERTË NGA HOTEL ARXHENA

Ndërrimi i viteve nën bardhësinë e bjeshkëve të Sharrit

SHIKO OFERTAT

 

Në anën tjetër, zyrtari komunal për informimYmer Berisha , tha se kjo çështje ka marrë epilog pas vlerësimit që ka dhënë komisioni për shpronësim nga ministria e Mjedisit, dhe shqetësimet e pronarëve kanë adresë vetëm në Gjykatë, theksoi ai. Ndërkaq, avokati i angazhuar nga pronarët e tokave , Esat Gutaj, na tha përmes telefonit se “ Unë si përfaqësues i autorizuar i palës së dëmtuar ose pronarëve që janë shpronësuar nga Kuvendi Komunal i Prizrenit, kam bërë padi në Gjykatën Themelore në Prizren për rritje të vlerës së çmimit të tregut sepse mendojmë se kompensimi është bërë në bazë joligjore me vlera më të vogla. Sa i përket punimeve i kisha lutur banorët të mos bëjnë pengesa sepse edhe këto punime janë interes i përgjithshëm, dhe se ne duhet ti kërkojmë të drejtat tona vetëm përmes rrugëve ligjore. Gjykata gjithsesi do të vendos në bazë të ligjit, dhe se për një gjë të tillë do të vndosin ekspertë të lëmisë përkatëse”, theksoi avokati Gutaj./TV Prizreni/

Prizreni dhe 5 komuna tjera pajisen me aparatin RT-PCR

Opoja.net

Trusti tregon mënyrën dhe kushtet e aplikimit për 10 për qindëshin

Opoja.net

Rrëfimi i ish ushtares së UÇK-së nga Lezi i Prizrenit, Gjylsere Berisha

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net