Opoja.net

Pse meshkujt nuk duhet t’i mbajnë celularët në xhep

Teknologji
Pse meshkujt nuk duhet t’i mbajnë celularët në xhep

Pavarësisht rrezikut nga celularët dhe rrezatimi i tyre, shumica prej nesh i mbajmë ata vazhdimisht pranë vetës – dhe shumicën e kohës në xhep.

Një studim i ri thotë se ka prova të mjaftueshme që tregojnë se meshkujt në veçanti nuk duhet t’i mbajnë celularët në xhep.

Një rishikim sistematik i 21 faqeve hulumtim në rrezatim tregon se celularët e vendosur pranë gjenitaleve të meshkujve për një periudhë të gjatë kohore dëmtojnë spermën.

Shumë hulumtues të shëndetit publik hezitojnë të thonë përfundimisht se celularët dëmtojnë spermën. Megjithatë, një rishikim nga një ekip në Universitetin e Njukestëllit në Australi kanë mbledhur dëshmi të mjaftueshme për të identifikuar shkaqet potenciale.

Autorët rishikuan 27 studime. 21 prej tyre treguan lidhje mes rrezatimit nga celularët dhe dëmtimit të spermës. Ekspozimi ndaj celularëve u gjet se ishte i lidhur me rreth 8% reduktim të lëvizshmërisë së spermës 9% reduktim të qëndrueshmërisë së saj.

Në një katër persona shprehet se ata do të “humbin gjithçka” nëse humbin telefonin

Opoja.net

BMW kundër Audi në borë, shikoni cila fiton

Opoja.net

Tre gjëra në rrjete sociale që mund t’iu ndëshkojnë

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net