Opoja.net
Meka Mish

Pse s’duhet të vononi kontrollimin e syve tek fëmijët?

Fëmijët po zhvillojnë probleme permanente në shikim e tyre, ngaqë nuk janë duke i testuar sytë me kohë, kanë paralajmëruar mjekët.

Shoqata e Oftamologëve në Britani ka realizuar një anketim me 1,200 njerëz dhe gjetjet kanë treguar se një e katërta e fëmijëve në shkollë nuk janë testuar për sy.

Ndërsa 52% e prindërve kanë deklaruar se kanë menduar që këto testime ofrohen në shkollë fillore.

Përderisa disa shkolla ofrojnë skanimin, këto testimet janë më pak gjithëpërfshirëse.

Diagnoza e vonuar mund të shkaktojë probleme siç mund të jetë amblyopia.

Mos i humb

Pse nuk bën ta përdorni telefonin gjatë natës

Opoja.net

Nëse e urreni punën që e bëni, ju mund të sëmureni nga zemra

Opoja.net

Shtypja e gjakut dhe dhimbjet e kokës zvogëlohen për 30 për qind nëse e shmangni këtë përbërës

Opoja.net

Si të shpëtoni nga sulmi i zemrës nëse jeni vetëm në shtëpi

Opoja.net

Gjendet mikroplastikë në 90 për qind të kripës për ushqim

Opoja.net

Ushqimet që fshehtazi jua dëmtojnë dhëmbët

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net