Opoja.net

Qeveria e Kosovës për tre muaj harxhon rreth gjysmë miliardi euro

Kosova

Në publikimin e Agjencisë së Statistikave të Kosovës (ASK) për llogaritë qeveritare bëhet e ditur se të hyrat qeveritare për tremujorin e dytë të vitit 2019 ishin 610.8 milionë euro, ndërsa shpenzimet 493.9 milionë euro.

Agjencia e Statistikave tregoi edhe ku u shpenzuan paratë qeveritare në këtë tremujor.

“Pjesën më të madhe të të hyrave e përbëjnë tatimet në produkte, të cilat paraqesin 57 për qind të totalit të të hyrave, ndërsa pjesa e mbetur e të hyrave është shpërndarë në kategori të tjera të të hyrave. Në tremujorin e dytë të 2019-së, totali i përgjithshëm i shpenzimeve të qeverisë ishte 493.9 milionë euro. Pjesën më të madhe të shpenzimeve e përbëjnë kompensimi i punëtorëve me 32 për qind, kontributet sociale dhe përfitimet me 27 për qind, formimi i kapitalit bruto me 18 për qind dhe konsumi i ndërmjetëm me 11 për qind. Ndërsa, pjesa e mbetur e shpenzimeve është shpërndarë në struktura të tjera të shpenzimeve”, thuhet në raportin e ASK-së. /Telegrafi/

Loading...

Mos i humb

S’ka mjekë, repartet në spitalet rajonale drejt mbylljes

Opoja.net

Kush e dha lajmin e njohjes nga Xhamjaka i pari dhe si i kapi euforia liderët e Kosovës

Opoja.net

Xhamajka njeh pavarësinë e Kosovës

Opoja.net

Zvicra mbështetëse e proceseve në Kosovë dhe realizimin e projekteve në të mirë të qytetarëve

Opoja.net

Skenari i Kurtit për shkarkimet e bordeve

Opoja.net

Të enjten, shi dhe borë — por si do të jetë moti në Kosovë gjatë ditëve pasuese?

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net