Qeveria e re austriake premton angazhim në liberalizimin e vizave për kosovarët

Kosova
Qeveria e re austriake premton angazhim në liberalizimin e vizave për kosovarët

Ministri i Integrimit Evropian, Blerim Reka, ka pritur sot në takim ambasadorin austriak në Kosovë, Christoph Weidinger, me të cilin bisedoi për proceset integruese dhe për mbështetjen e integrimit Europian të Kosovës.

Weidinger theksoi se qeveria e re austriake ka deklaruar në programin e saj, se me prioritet te lartë do të vazhdojë të mbështesë Kosovën në rrugën e saj evropiane dhe se do angazhohet edhe më tej në procesin e libaralizimit të vizave.

Ai gjithashtu tha se Austria është mbështetetëse e dialogut në mes Prishtinës dhe Beogradit.

Weidinger informoi Rekën se Austria është investitori i katërt më i madh në Kosovë dhe mbështet projekte në sektore të ndryshme si në arsim të lartë, shkencë, ekonomi, biznese të vogla dhe të mesme e tjera. Ky shtet radhitet i pari si investitori më i madh në fushën e arsimit të lartë.

Ndërkaq, Reka e falënderoi Weidinger dhe shtetin austriak për përkushtimin e tyre për të ndihmuar Kosovën dhe gjithë rajonin e Ballkanit Perëndimor.

FIRMA JUAJ +383 45563059

Cili ishte reagimi i Presidentit Thaҫi për aksionin e Njësisë Speciale të Kosovës në Karaçevë?

Opoja.net

Ministri i Brendshëm disa orë para aksionit në Karaçevë: Kurti e pengoi aksionin në Karaçevë

Opoja.net

10 përqindëshi nga Trusti kur mund të tërhiqet?

Opoja.net

Vjen reagimi nga komuna e Kamenicës pas ndërhyrjes së Njësisë Speciale në Karaçevë

Opoja.net

Njësitë Speciale të Kosovës futen në Karaçevë

Opoja.net

950 zyrtarëve do t’u hetohet pasuria, Presidenti Thaçi në mesin e tyre

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net