Opoja.net

Qeveria pritet ta bëjë emergjencën me helikopter

Kosova Shëndeti

Vitin e kaluar është vënë gur-themeli për klinikën e re të Emergjencës në QKUK.

Drejtori i kësaj klinike, Basri Lenjani, shpreh bindjen e tij se nga viti i ardhshëm kur pritet të kryhet ndërtimi, do të ketë shërbime të ngjashme me vendet evropiane.

“Do të kemi 7 departamente: Të triazhimit, dhomën e raminacionit të ndara në patologji, kujdesin intensiv, për goditje në tru dhe në zemër, për lëndime të boshtit kurrizor, traumatologji, toksikologji, qendrën nacionale të djegieve, qendrën e 20 sallave operative dhe qendrën nacionale për edukim të stafit në tri nivelet”, pohon Lenjani, transmeton RTK.

Por përveç klinikës së re, Lenjani deklaron se Qeveria e Kosovës pritet që ta hartojë një draft-dokument për shërbimin emergjent ajror.

Ai, këtë e kishte kërkuar që nga viti 2010 për shkak të nevojave. Deri më tani, Emergjenca ka përdorur shërbimet e EULEX’it dhe KFOR’it.

Mos i humb

Rruga e Kosovës drejt INTERPOL-it, arsyet e dështimit

Opoja.net

Tri ushqimet që më së miri e pastrojnë trupin nga nikotina

Opoja.net

Policia: Kujdes, mjegulla mund të jetë rrezik për shoferët

Opoja.net

Kurti: 50 marrëveshjet e nënshkruara mes Shqipërisë dhe Kosovës nuk do të mbesin në letër

Opoja.net

Ambasadori britanik e uroi Kurtin për suksesin zgjedhor

Opoja.net

Për 9 muaj, në Kosovë mbi 5 mijë shoferë mbeten pa patentë shoferë

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net