Opoja.net

Rënie e kërkesave për azil në Zvicër

Rajoni
Rënie e kërkesave për azil në Zvicër

Numri i kërkesave për azil vazhdon të zvogëlohet. Në prill 1748 aplikacione janë dorëzuar në Zvicër. Bëhet fjalë për 12 për qind, ose 224 kërkesa më pak se muajin e kaluar.

Prilli është muaji i pestë, në të cilin janë shënuar shifra në rënie të azilkërkuesve.

Që nga dhjetori, numri i kërkesave për azil në Zvicër ka rënë në mënyrë të qëndrueshme, njofton Sekretariati i Shtetit për Migrim (SEM), përcjell albinfo.ch.

Vendet kryesore të origjinës të azilkërkuesve në prill ishin Eritreja (194 kërkesa), Gambia (144), Somalia (124), Siria (116), Afganistani (113), dhe Maroku (111).

Raportohet të kenë përfunduar 2815 kërkesa azili në shkallë të parë.

Në bazë të Marrëveshjes së Dublinit, 562 ishin dërguar në vendet e tjera dhe 596 persona janë pranuar përkohësisht.

Ky pritet të jetë kabineti i Joe Biden

Opoja.net

Sot një vjet bota ndryshoi, si u paraqit rasti i parë me Covid-19

Opoja.net

Tragjedia në Zvicër: Vdes 15 vjeçari kosovar, pasi u godit nga treni

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net