Opoja.net

Sa duhet të jetë shtypja e gjakut në bazë të moshës që keni

Shëndeti

Shumë hulumtime dhe debate janë kryer rreth temës së shtypjes së gjakut. Për të qenë të shëndetshëm, kontrollimi i shtypjes së gjakut është më se i domosdoshëm, pasi që shtypja e gjakut e ka aftësinë të shkaktojë vdekjen e një personi.

Çfarë është shtypja e gjakut?

Në terma të thjeshtë, shtypja e cila shkaktohet kur gjaku shtypet në muret e enëve të gjakut quhet shtypje e gjakut. Gjatë kontrolleve mjekësore gjithmonë përmendet edhe shtypja e gjakut, sepse është rutinë e cila e determinon elasticitetin e mureve të artereve tona dhe zbulon nëse jemi në rrezik për të pësuar sulm në trup apo në zemër, transmeton Telegrafi.

Shtypja e gjakut në bazë të moshës që keni

Pasi që mosha është një nga shkaktarët e shtypjes së gjakut, ne duhet të dimë se çfarë niveli të shtypjes së gjakut duhet të kemi në bazë të moshës që kemi. Nivelet e shtypjes së gjakut dallojnë nga mosha në moshë, dhe nga gjinia në gjini.

Më poshtë e keni një listë të niveleve të shtypjes së gjakut në bazë të moshës dhe gjinisë:

Te meshkujt, niveli i shtypjes së gjakut konsiderohet normal nëse nivelet janë afër numrave të përshkruar më poshtë:

Mbi 20 vjet: 123/76

20-30 vjet: 126/79

30-40 vjet: 129/81

40-50 vjet: 135/83

50-60 vjet: 142/85

Mbi 70 vjet: 142/80

Te femrat, nivelet e shtypjes së gjakut dallojnë nga ato të meshkujve për shkak të diferencave fizike

Mbi 20 vjet: 116/72

20-30 vjet: 120/75

30-40 vjet: 137/84

40-50 vjet: 137/84

50-60 vjet: 144/85

Mbi 70 vjet: 159/85. /Telegrafi/

Mos i humb

Ushqimet më efektive për të ulur shtypjen e lartë të gjakut

Opoja.net

Shtypja e lartë e gjakut në moshë të re, rrit rrezikun e këtyre sëmundjeve

Opoja.net

Askush nuk ju ka treguar më parë për këto efekte magjike të qepës

Opoja.net

Nëse ndjeheni tërë kohën të lodhur, ju mund të vuani nga kjo sëmundje serioze

Opoja.net

Pse “qajmë” sa herë presim qepë

Opoja.net

Pesë pemët që e ngadalësojnë rënien e flokëve

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net