Opoja.net

Sektori i bujqësisë me pjesëmarrjen më të madhe të vendeve të punës në Kosovë

Bujqësia është sektori më dominues i shpërndarjes së vendeve të punës në Kosovë.

Kështu thuhet në raportin “Përdorimi i fuçisë punëtore dhe përdorimi i kohës, Kosovë”, prezantuar nga Zyrës e Sfidave të Mijëvjeçarit në Kosovë, shkruan Telegrafi.

293

Me çka po nxeheni në këto ditë të ftohta ?

Sipas raportit, bujqësia ka përqindjen më të lartë, prej 21.7 për qind, të vendeve të punës në sektorë të ndryshëm në ekonomisë.

Raporti thotë se sektori i ndërtimit merr pjesë me 13.9 për qind, ndjekur nga tregtia me shumicë dhe pakicë me 9.3 për qind, arsimi me 6.5 për qind dhe prodhimi me 5.9 për qind. /Telegrafi/

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net