Opoja.net

Shpërndahen 80 lopë qumështore nga Holanda për fermerë Prizrenas

Të martën janë shpërndarë lopë qumështore për 80 fermerë të cilët kanë participuar në projektin e drejtorisë komunale të bujqësisë në Prizren ““Furnizimi me lopë qumështore”. Pjesë e këtij aktiviteti të shpërndarjes së lopëve qumështore nga drejtoria e Bujqësisë, ishin edhe drejtuesit më të lartë të komunës së Prizrenit, kryetari Mytaher Haskuka dhe nënkryetari , Eshref memaj.

Kryetari Haskuka, tha se shpërndarjen e këtyre lopëeve e ka përcjell një proces transparent, dhe për këtë flet edhe numri i madh i fermerëve të interesuar, theksoi ai, duke shtuar se ne jemi interesuar për të siguruar lopë cilësore, të cilat mundësojnë shumë shpejt që fermerët të përfitojnë shumëfish nga ato.

146

Sa i lexoni lajmët në Portalin Opoja.net ?

Faleminderit për përgjigjen tuaj!

Drejtori i Bujqësisë, Egzon Elshani, tha se përfitues të këtij projekti janë 80 fermerë, nga 123 sa kishin aplikuar sipas përzgjedhjes që ka bërë komisioni profesionist, theksoi ai. Lopët e sjellura nga Holanda i përkasin dy racave dhe se ato janë të kontrolluara, theksoi drejtori Elshani.

Fermerët, Avni Arifi nga Pirana, dhe Ndrec Mirdita nga Caparci, falënderuan organet komunale për mundësinë e përfitimit nga ky projekt, duke thënë se këto lopë janë tejet qumështore. Ky projekt është realizuar fal edhe participimit prej fermerëve të interesuar në shumë prej 540 eurove , ndërsa komuna ka ndarë rreth 80 mijë uro nga buxheti i vet për t’u dal në ndihmë të gjithë atyre që janë të përkushtuar për të zhvilluar sektorin e bujqësisë. Vlera e një lope kap shumën e rreth 1600 eurove.

Herën e fundit kur janë shpërndarë lopë të këtilla nga qeveria e kaluar, ka qenë fundi i muajit dhjetor të vitit 2016. Kjo mund të jetë njëra ndër arsyet, pse këtë vit ka pasur interesim më të shtuar të fermerëve prizrenas për të përfituar nga ky projekt./tvprizreni.com/

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Abonohu
Raporto