Opoja.net

Shtatë gjërat e pazakonshme që mund të nuhasin qentë

Njerëzit nuk kanë ndjenjë të madhe të nuhatjes, përderisa hundët e qenve janë 10,000 herë më profesionale se tonat. Ditëve të sotme, qentë e trajtuar punojnë në fusha të ndryshme, por edhe një kafshë shtëpiake e zakonshme mund të shpëtojë jetën nëse ka ndjenja të mëdha të nuhatjes.

Sot, ne kemi mbledhur 7 fakte të pazakonshme rreth gjërave që qentë mund të ndjejnë duke nuhatur. Ne kemi përfshirë gjithashtu edhe disa informacione më të papritura mbi marrëdhënien unike midis njerëzve dhe qenve, transmeton Telegrafi.

247

Me çka po nxeheni në këto ditë të ftohta ?

Ndryshimet në nivelin e glukozës në gjak

Studimet kanë konfirmuar se qentë mund të nuhasin uljen e nivelit të glukozës në gjak. Ata mund të identifikojnë këtë nga ndryshimet në erën e djersës. Kjo aftësi mund të jetë vendimtare për pronarin e qenit me diabet. Hulumtuesit kanë treguar se qentë munden gjithashtu ta analizojnë ndryshimet në sjellje.

Përderisa qentë e vërejnë do të fillojnë të sillen ndryshe dhe të tregojnë shenja të stresit dhe mundohen të marrin vëmendjen e pronarit.

Kanceri

Shkencëtarët shpjegojnë se kanceri bënë qelizat tona të punojnë ndryshe nga normalja për qëllim të rritje së tumorit. Qelizat e dëmtuara prodhojnë një lloj specifik të proteinës që një qen mund ta nuhas. Hulumtuesit kanë treguar se qentë janë në gjendje të zbulojnë kancerin në mushkëri përmes frymëmarrjes dhe prostatës ose fshikëzës përmes erës së urinës.

Ditëve të sotme mund të takoni qenë të trajnuar në klinika duke trajtuar lloje të ndryshme të kancerit duke përfshirë kancerin në gji. Ky është një mjet i nevojshëm në fazat fillestare të diagnostikimit.

Identiteti

Përderisa shumica nga ne i njohin njerëzit e tjerë dhe qenët përmes dukjes, qentë përdorin nuhatjen si diferencuese. Në hundën e qenve, nuhatje e secilit person është unike sikur shenjat e gishtave. Për më shumë ekspertët garantojnë ne se qentë mund ta njohin një person familjar ose vend edhe nëse aroma është e përzier me parfum. Gjithashtu, qentë e trajtuar mirë në gjendje të dallojnë aromën e binjakëve identikë! Kjo aftësi përdoret në vendet e policisë kur ka kërkime për njerëz të humbur pas situatave emergjente.

Sulmet epileptike

Shkencëtarët konfirmojnë se qentë janë në gjendje të zbulojnë sulmet e ardhshme epileptike 45 minuta pare se të ndodhin. Besohet se këto kafshë janë në gjendje të ndjejnë aroma specifike që e paraprijnë këtë gjendje. Sa më parë që qeni juaj është i vetëdijshëm për rrezikun, do të provojë të merr vëmendjen tuaj duke lehur.

Interaksioni me qentë e tjerë

Qentë dërgojnë mes vete mesazhe përmes feromoneve që mund të gjenden në urinën, lëkurën, gëzof, dhe fekale. Kështu, nëse jeni duke vizituar një shok që ka ndonjë kafshë shtëpiake, qeni juaj do të dijë për këtë! Bëhuni gati që qeni të nuhas të gjithin përderisa mundohen të zbulojnë me kë jeni duke u lidhur. Këto mesazhe do të përfshijnë edukimin, madhësinë, shëndetin dhe gjëra të tjera me qenin “që jeni duke e tradhtuar” .

Shtatzëninë

Hunda e një qeni mund të zbulojë ndryshimet më të vogla në aromën e trupit tuaj. Nëse jeni shtatzënë, trupi juaj kalon nëpër ndryshime serioze hormonale që thjeshtë nuk mund të mos vërehen nga qeni juaj. Ekspertët thonë se qentë mund të zbulojnë fazat fillestare të shtatzënisë nga nuhatje dhe ndryshimet e vogla në trupin tua. Dhe sjellja e tyre do të ndryshoj pasi që jeni një person i ri për ta.

Stuhitë dhe uraganet

Që nga kohërat antike, kafshët janë më të afërta me natyrën se ne. Dhe ditëve të sotme, observimi dëshmon se qentë mund të nuhasin edhe ndryshimet më të vogla në ajër, parashikojnë stuhi ose edhe fatkeqësive. Kjo, kombinohet me ndjeshmërinë shumë të lartë të qenve dhe fushave gjeomagnetike dhe dridhjeve, që bënë predikimet shumë të besueshme. /Telegrafi/

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net