Opoja.net

Si funksionon kamera e vijës së finishit në Lojrat Olimpike ?

Teknologji
Si funksionon kamera e vijës së finishit në Lojrat Olimpike ?

Në sprintin 100-metër të Lojrave Olimpike vetëm 0.08 sekonda bëjnë diferencës midis medaljes së artë dhe asaj të argjendtë, kjo dhe një kamera e vendosur prapa vijës së finishit që regjistron 10,000 shkrepje për sekondë.

Kamera Omega e prodhuar nga një kompani zvicerane skanon vetëm një pjesë të vogël të vijës së finishit dhe 10,000 fotot e marra gjatë një sekonde i mbivendos për të marr një imazh me të detajuar. Ndërkohë një pajisje tjetër e vendos kamerën në lartësi të ndryshme, pasi garat kanë rregulla specifike përsa i përket kalimit të vijës së finishit.

Bashkë me kamerën, një grup fotoqelizash regjistrojnë kohen kur atletët kalojnë vijën e finishit duke i paraqitur menjëherë të dhënat në tabelën e madhe të rezultateve.

Ndërkohë që në vijën e startit janë vendosur ndjesorë që matin reagimin e atletëve pas sinjalit të nisjes.

Tre gjëra në rrjete sociale që mund t’iu ndëshkojnë

Opoja.net

Prej tani Messenger ju tregon nëse dikush e bën ‘screenshot’ bisedën

Opoja.net

Nokia 6300, vjen telefoni i dashur dhe i shumëkërkuar nga të gjithë

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net