Opoja.net

Si u zhvillohet truri bebeve

Shëndeti

Te të porsalindurit qelizat e trurit shumohen aq shpejt sa që ndodh që ato të cilat ruajnë përmbajtje të caktuara në memorie të jenë të shtyra nga të rejat

Kur bebja i mbush tre muaj, truri i saj tashmë arrin gjysmën e peshës së rregullt që është karakteristikë për njeriun e rritur – theksojnë ekspertët, duke sqaruar që ai zhvillohet më intensivisht se sa mendohet, transmeton Telegrafi.

Njëkohësisht, ekspertët theksojnë që është pak e njohur që aftësitë kognitive zhvillohen që në stomakun e nënës.

Bebja që atëherë fillon të hulumtojë botën përreth vetes dhe e njeh zërin e nënës.

Dhe kur lind, botën përreth vetes e sheh në tri ngjyra – bardhë, zi dhe të hirtë.

Nuk vëren asgjë që është në largësi më të madhe se 30 centimetra, sepse ka të ashtuquajturin shikim binokupar, i cili i mundëson të marrë informacione nga të dy sytë të cilët akoma janë në zhvillim. /Telegrafi/

Mos i humb

Boronicat, efekte magjike për shëndetin

Opoja.net

Keni probleme me sinus? Këshilla se si ta parandaloni infeksionin

Opoja.net

Ushqimet më efektive për të ulur shtypjen e lartë të gjakut

Opoja.net

Shtypja e lartë e gjakut në moshë të re, rrit rrezikun e këtyre sëmundjeve

Opoja.net

Askush nuk ju ka treguar më parë për këto efekte magjike të qepës

Opoja.net

Nëse ndjeheni tërë kohën të lodhur, ju mund të vuani nga kjo sëmundje serioze

Opoja.net