Stop antibiotikëve, lëngu i boronicës lufton infeksionet

Shëndeti

Pirja e lëngut të boronicës mund të ndihmojë në kurimin e infeksionit të traktit urinar tek femrat. Shkencëtarët që kanë arritur në këto përfundime kanë thënë se infeksioni i traktit urinar është infeksioni më i zakonshëm bakterial tek femrat, ku 6 në 10 femra preken së paku një herë gjatë jetës së tyre.

Sipas shkencëtarëve, “antibiotikët që merren për kurimin e infeksionit, në masë të konsiderueshme, nuk këshillohen pasi bakteret krijojnë imunitet ndaj tyre”, shkruan tvklan.  Studimi nga “Universiteti i Bostonit” në SHBA ka zgjedhur 373 gra që po përjetonin për të parën herë infeksion të traktit urinar dhe pas pirjes së lëngut të boronicës rreth 200 mililitër gjatë 24-javëve kanë ulur me 40% nivelin e infeksionit.

Megjithatë, një shkrim i botuar në “Journal of Clinical Nutrition”, ka theksuar se pirja e lëngut të boronicës nuk duhet të përdoret vetëm kur femrat diagnostikohen me infeksion, por ajo duhet konsumuar gati çdo ditë.

“Shumica e femrave fillojnë të konsumojnë lëngun e boronicës pasi ata sapo janë diagnostikuar me UTI ( infeksion i traktit urinar) dhe rezultatet gjithsesi kanë qënë mjaft optimiste”.

Arsyet pse duhet të konsumoni gështenja gjatë vjeshtës

Opoja.net

Ushqimet që e luftojnë aneminë

Opoja.net

Cilat janë dallimet ndërmjet gripit sezonal dhe virusit Covid, flet infektologu kosovar

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net