Opoja.net

Studim: Suksesi në shkollë varet edhe nga ushqimi

Shëndeti
Studim: Suksesi në shkollë varet edhe nga ushqimi

Fëmijët të cilët i janë përmbajtur menysë së shëndetshme, më mirë i kanë bërë detyrat shkollore

Nxënësit të cilët gjatë tri klasave të para të shkollës fillore kanë ngrënë perime, pemë, peshq dhe drithëra integrale, kanë marrë nota më të mira se moshatarët të cilët kryesisht kanë ngrënë mish, ëmbëlsira dhe ushqime me mëlmesa.

Rezultatet e studimit në të cilin kanë marrë pjesë 1600 nxënës, kanë treguar që ushqimi i shëndetshëm ndikon në lexim, shkrim dhe kuptim të më të mirë të lëndëve.

Cilësia e ushqimit është përcjellë dhe është analizuar në bazë të artikujve ushqimorë ditor, suksesit në shkollë me ndihmën e testeve të standardizuara.

Rezultatet e studimit nuk janë të lidhura me statusin social të nxënësve, aktivitetin fizik dhe ndërtimin trupor, por ekskluzivisht me artikujt ushqimorë të cilët i kanë ngrënë – ka thënë dr. Ero Hapala, njëri ndër udhëheqësit e studimit.

– Ushqimi i shëndetshëm rezultoi si faktor i rëndësishëm për mësim dhe zhvillim të aftësive të të mësuarit.

Loading...

Mos i humb

Alkooli 70% apo alkooli 95%? Cili është më i mirë për eliminimin e coronavirusit

Opoja.net

Virusi mund të qëndrojë në ajër, OBSH ndryshon qëndrim për maskat

Opoja.net

Studimi: 71% e pacientëve me koronavirus që kërkojnë kujdes intesiv janë meshkuj

Opoja.net

A është mirë të porosisni ushqime në kohë pandemie?

Opoja.net

Këto janë dy ilaçet që po e luftojnë koronavirusin (pamje)

Opoja.net

Koronavirusi, të gjithë të rinjtë duhet të lexojnë këtë mesazh

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net