Thënie brilante mbi librat dhe leximin

Kultura
Thënie brilante mbi librat dhe leximin

“Asnjë njeri nuk është një ishull, çdo libër është një botë”. (Gabriele Zevin)

“Ndonjeherë besoj se parajsa është të lexuarit vazhdimisht, pa fund”. (Virginia Ulf)

Kush nuk lexon, në moshën 70-vjeçare do të ketë jetuar vetëm një jetë:të vetën. Kush lexon, do të ketë jetuar 5 mijë vjet:ai qe kur kaini vrau Abelin, kur Renco u martua me Luçian, kur Leopardi admironte të pafundmen…pasi letërsia është pavdekësi me fytyrë nga e shkuara” (Umberto Eko)

“Një libër i mirëzgjedhur të shpëton nga çdo gjë, madje edhe nga vetëvetja” (Daniel Penak)

“Leximi i librave të mire, është një lloj bisede me shpirtrat më të mirë të shekujve të shkuar” (Kartezi)

“Kur mendoj për të gjithë librat që më mbeten ende për të lexuar, kam bindjen se jam ende i lumtur” (Zhyl Renar)

“Vetëm në libra mund të ndryshohet jeta. Vetëm aty mund të fshish gjithçka me një të rënë të lapsit. Të zhdukësh peshën e gjërave. Të fshish ligësitë meskine, dhe në fund të një fraze të gjendesh papritur në fund të botës” (Gregor Delakur)

“Nuk kam patur asnjëherë ndonjë dhimbje, që një orë leximi të mos ma ketë shëruar” (Sharl Monteskje)

“Librat kanë të njëjtën armiq si njeriu:zjarrin, lagështinë, kohën dhe vetë përmbajtjen e tyre” (Pol Valeri)

“Nuk ka libra moralë apo imoralë. Ka librat të shkruar mirë ose keq” (Oskar Uajlld)

“Librat më të mire, janë pikërisht ata që thonë atë që tashmë e dimë” (Xhorxh Oruell)

“E kam imagjinuar gjithmonë parajsën si një lloj biblioteke” (Jorge Luis Borges)

“Të gjithë e dimë se ndoshta rrethanat në të cilat lexohet një libër, janë po aq të rëndësishme sa vetë libri” (Nik Hornbi)

A ju kujtohet Zhadja? Ja si duket ajo tani

Opoja.net

Kënga “Darsma Opojane” vjen premierë nga Masar Sinani (Videoklipi)

Opoja.net

Prizren: Hapet ekspozita e artistit Shahadin Mejzini në librarinë “Altera”

Opoja.net

Këngëtarët flasin pas vendimit të Qeverisë për ndalimin e tubimeve me më shumë se 50 persona

Opoja.net

A duhet që fëmijët të kthehen në shkollë pa përfunduar një pandemi?

Opoja.net

Filmi ”Klithma” shpallet fitues i çmimit Best Cinematography në Bosnje

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net