Opoja.net

Vendimi i MMPH-së ia ndalon Komunës së Prizrenit rrënimin e “Abi Çarshisë” (VIDEO)

Kosova
Vendimi i MMPH-së ia ndalon Komunës së Prizrenit rrënimin e “Abi Çarshisë” (VIDEO)

Për të dytën herë, Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor ka vendosur në favor të “Abi Çarshisë” në Prizren.

Kjo ministri më 1 gusht, ka nxjerrë vendim, me të cilin e cilëson të pabazuar vendimin e Komunës për rrënimin e këtij kompleksi, raporton KTV.

Në vendimin e siguruar nga KTV-ja thuhet se miratohet si e bazuar ankesa e kompanisë “Abi”, duke i pamundësuar çfarëdo veprimi Komunës së Prizrenit.

Tutje, vendimi sqaron se organet komunale duhet të veprojnë bazuar në dispozitat e Ligjit për Trajtimin e Ndërtimeve pa Leje dhe Udhëzimeve Administrative në fuqi.

Sipas vendimit të Ministrisë, Komuna e Prizrenit ka shkelur disa nene të këtij ligji kur vendosi të rrënonte një pjesë të kësaj qendre tregtare.

Një vendim të njëjtë, javë më parë, e mori edhe Gjykata Themelore në Prizren, duke pezulluar rrënimin e objektit.

Por, drejtori i Inspeksionit, Islam Thaçi, e ka cilësuar të padrejtë vendimin e Ministrisë së Planifikimit Hapësinor.

Derisa, përfaqësues ligjorë të kompanisë “Abi” insistojnë se Komuna do t’i kompensojë ata për dëmet e shkaktuara, kur nisi të rrënonte një pjesë të qendrës tregtare.

Prokuroria Themelore e Prizrenit ka nisur hetimet për drejtorin e Inspeksionit në këtë komunë dhe disa inspektorë, për vendimin e tyre që të rrënojnë një pjesë të “Abi Çarshisë”.

Loading...

Mos i humb

Njëvjetori i Ushtrisë së Kosovës, nën “tytën” e presionit ndërkombëtar

Opoja.net

Hapet panairi i prodhimeve vendore

Opoja.net

Thaçi: Ushtria jonë e gatshme të kontribuojë për paqën

Opoja.net

Zjarrfikësit: Nëse Policia hyn në grevë, atëherë do të solidarizohemi edhe ne

Opoja.net

QKUK në grevë, qytetarët të mllefosur

Opoja.net

Grevë dy orëshe në institucionet arsimore

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net