Opoja.net

Zhuri në hall me hajnat

Kosova
Zhuri në hall me hajnat

Dy muajt e fundit, banorët e Zhurit të Komunës së Prizrenit po përballen me raste të shumta të vjedhjeve nga persona ende të paidenitifkuar nga organet e rendit. Ata kërkojnë më shumë angazhim nga policia që të zbulojë autorët, dhe kërkojnë nga komuna që sa më shpejt që është e mundur të rregullojë ndriçimin publik, sidomos në Zhurin e Ri.

Familja e Ramiz Kabashit, është një ndër dhjetëra familje të cilat janë vjedhur nga hajna të ndryshëm. Ramizi, mjek me profesion, tregon se në fillim të muajit qershor në orët e mbrëmjes në shtëpinë e tij nga hajnat janë vjedhur stoli ari në vlerë të të 7 mijë eurove dhe para të gatshme 1 e 200 euro.

Ai thotë se lidhur me rastin ka informuar organet e rendit dhe kryetarin e fshatit. Sipas tij, nënstacioni policor i Zhurit nuk ka kapacitete të mjaftueshme për të luftuar këtë dukuri për shkak të numrit të vogël të policëve, ndërsa shprehu bindjen se me vendosjen edhe të ndriçimit publik, hajnat nuk do të mund të operonin më lehtë.

Kabashi kërkon që për këtë çështje tejet shqetësuese, edhe bashkëfshatarët të bashkëpunojnë me organet e rendit për zbulimin e autorëve që po kryejnë vjedhje të rënda.

Me të gjitha rastet është informuar edhe kryetari i fshatit, Behar Begaj, i cili tha se gjendja është alarmante pasi hajnat përveç se po vjedhin, ata edhe po kërcënojnë me jetë edhe familjarët të cilët po hasin në momentet kur ata po kryejnë vepra të paligjshme. Ai thotë se për të gjitha rastet e vjedhjeve ka informuar policinë në Zhur, dhe se pas dërgesës së një kërkese me shkrim në fund të muajit të kaluar, janë shtuar patrullimet dhe angazhimet konkrete për të ofruar më shumë siguri për banorët e Zhurit dhe ruajtjen e pronës.

Begaj thotë se një kërkesë i është drejtuar edhe drejtorisë së shërbimeve publike, ku është kërkuar që sa më shpejtë që është e mundur të instalohet ndriçimi publik sidomos në lagjen “Zhuri i ri”.

Lidhur me këtë shqetësim të banorëve të Zhurit, ne jemi orvatur të marrim edhe prononcimin e përgjegjësit të policisë së nënstacionit në Zhur, por kontakti me të ka qenë i pamundur, përkundër edhe faktit se ne gjatë ditës së shtunë vizituam edhe objektin e këtij nënstacioni, ku nga disa policë na është thënë se komandanti ndodhet në pushim vikendi.

Dukuria e vjedhjeve fatkeqësisht është shndërruar në përditshmëri në shumë lagje dhe vendbanime të Prizrenit, dhe përkundër disa deklaratave të drejtuesve të policisë rajonale se në disa vende janë lokalizuar shumë hajna, këta të fundit gjatë muajve maj dhe sidomos qershor, janë mjaft aktiv jo vetëm në Zhur, por edhe në zona të tjera të komunës. /TV Prizreni

Universiteti i Oxfordit rendit Kosovën të parën për masat që mori, por nuk ndikoi në uljen e të infektuarve

Opoja.net

28 Nëntori festohet me frikën e Covid-19 dhe atyre që nuk besojnë në virus

Opoja.net

Zbulohet shtatorja e komandantit Adem Jashari në “Abi Çarshia” të Prizrenit

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net