Opoja.net

Zvicër, hapet muzeu i Civilizimit Islamik

Rajoni
Zvicër, hapet muzeu i Civilizimit Islamik

Në qytetin La Chaux-de-Fonds i cili ndodhet në kantonin Neuchatel të Zvicrës u hap Muzeu i Civilizimit Islamik, raporton Anadolu Agency (AA).

Muzeu i Civilizimit Islamik i cili përshkruhet si “Muzeu i parë modern” në Evropë në lidhje me fejën islame, pavarësisht nga ankesat e partisë ekstreme krahut të djathtë Partia Popullore Zvicerane, pas 15 viteve të punës ai hapi dyert e saj për vizitorët.

SUPER OFERTË NGA HOTEL ARXHENA

Ndërrimi i viteve nën bardhësinë e bjeshkëve të Sharrit

SHIKO OFERTAT

 

Në muzeun i cili në një ndërtesë historike u hap me emrin “Musée des Civilisation de l’Islam”, historia e civilizimit Islamik që nga lindja e tij deri në ditën e sotme shpjegohet në gjuhët angleze, frënge, gjermane dhe arabe duke përdorur një teknologji moderne.

Aty prezantohen veprat e dijetarëve dhe intelektualëve muslimanë dhe shpjegohet kontributi i islamit në zhvillimin e njerëzimit dhe qytetërimit perëndimor.

Ky pritet të jetë kabineti i Joe Biden

Opoja.net

Sot një vjet bota ndryshoi, si u paraqit rasti i parë me Covid-19

Opoja.net

Tragjedia në Zvicër: Vdes 15 vjeçari kosovar, pasi u godit nga treni

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net