Opoja.net
Meka Mish

Në Kuvendin e Dragashit kërkohet mborojtja e mjedisit

Mbledhja e radhës e Kuvendit Komunal në Dragash, e cila ishte ditën e martë, u diskutua edhe për mbrojtjen e mjedisitë.

Për mbrojtjen e mjedisit ishin të interesuar të gjithë antarët e Kuvendit Komunal, mirpo qëndrimi për kujdesin e mjedisit ishte i ndryshem. Kë po e quajnë ata fajtorë për këtë ?

Sipas Kryetarit të Komunës, Salim Jonuzaj, në rënd të parë problemi është pasojë e mos kujdesit të banorëve, ndersa e dyta është se edhe banorët nuk po paguaj për këtë shërbim dhe kompania për menaxhimin e mbeturinave po kan probleme. “Qytetarët duhet të mësohen se duhet paguar kompaninë, e cila na i mbledh mbeturinat. Gjithashtu, duhet të mësohen se mbeturinat nuk duhet të hidhen vend e pavend”, tha Salim Jonuzi. Ndersa në këtë rastë ka reaguar, Granit Riafaj, anëtarë në këtë kuvend.

Sipas anëtarit të Kuvendit, Granit Rifaj, fajin nuk e kan banorët “Për të kërkuar pagesë nga qytetarët, ju duhet ta bëni shërbimin korrekt dhe jo dosido. Nuk mund të kërkoni nga qytetarët që të paguajnë nga 4.5 euro në muaj, ndërkohë që mbeturinat tua largoni nga shtëpitë, një herë në javë. Me këtë çmim, qytetarëve të Prizrenit iu mblidhen mbeturinat çdo ditë. Pastaj, ju duhet t’i pajisni vendbanimet me kontejnerë adekuatë dhe jo t’i detyroni banorët që mbeturinat t’i ruajnë gjatë gjithë javës në shtëpi”, tha Granit Rifaj. (Opoja.net)

Gjiganti

Mos i humb

Pas 40 vitesh punë, mësimdhënësi Hashim Jakupi i jep fund karrierës në ‘Ruzhdi Berisha’

Fari Kolloni

Gjysmë shekull ekzistencë: Gjimnazi ‘Ruzhdi Berisha’ përcjell edhe një gjeneratë të maturantëve

Fari Kolloni

Hajriz Meleqi për Garën e Diturisë: ”T’rrova, m’rrove, brisku i berberit”

Fari Kolloni

Aks ident trafiku në Dragash, një grua bëhet për spital

Opoja.net

Ambasada Amerikane e interesuar për investime në shkollën e Restelicës

Opoja.net

Selmanaj: Në Gorë të Dragashit vepron Serbia! (Video)

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net