​Sa shpesh duhet të pastrohen kufjet?

Opoja.net Opoja.net Teknologji

Ju thjesht do të shtyni kufjet e pajisjeve të ndryshme në kanalin tuaj të veshit pa menduar se kërpudhat dhe bakteret mund të zhvillohen, për të mos përmendur depozitat e dukshme të dyllit.

Inside Edition dërgoi më shumë kufje për analiza, dhe rezultatet e laboratorit treguan se ato përmbanin një numër kërpudhash dhe bakteresh, madje edhe Staphylococcus aureus të rrezikshëm që shkakton pneumoni.

Ata zbuluan deri në një milion lloje të ndryshme të baktereve në një grup kufjesh. Sigurisht, mos harroni se ka baktere të mira, madje edhe ato që nuk mund t’i shmangim. Sidoqoftë, kufjet ende mbeten mjaft të ndyra.

Ekspertët e shëndetit rekomandojnë pastrim të rregullt, që do të thotë para dhe pas çdo përdorimi. Eksperti i veshit, fytit dhe hundës Darius Kohan tha se ju rrezikoni të infektoheni nëse nuk i pastroni kufjet rregullisht.

“Kufjet qëndrojnë në sipërfaqe të ndryshme, dhe më pas i shtyn në vesh, ku ka një grumbull dyllë veshësh. Ka baktere mbi to dhe infektohet”, tha Kohan, i cili këshillon jo vetëm të pastrojë kufjet më shpesh, por të kesh më shumë kufje që i ndryshon rregullisht për të zvogëluar efektin e baktereve në veshë.

Audiologia dr. Arica Black pajtohet me këtë, duke theksuar se është shumë e rëndësishme pastrimi i kufjeve para çdo përdorimi. Ajo shtoi se është veçanërisht e rëndësishme pastrimi i tyre më shpesh gjatë muajve të verës pasi njerëzit djersijnë më shumë dhe inflamacionet janë më të shpeshta.

Mund t’i fshini kufjet me peceta dezinfektuese që përdorni zakonisht, por sigurohuni t’i thani para se t’i përdorni. Ju ndoshta jeni të interesuar nëse dizinfektuesit e lagësht dhe lëngje të ngjashme mund të dëmtojnë kufjet, kështu që Apple konfirmon se është në rregull të përdorni 70 për qind alkool ose peceta për dezinfektim në kufjet AirPods. Sidoqoftë, ata ju paralajmëruan që të mos hidhni asnjë lëng në gropat e kufjeve dhe t’i pastroni me një leckë mikrofibre pas pastrimit.

Sigurisht, jo të gjitha kufjet janë Apple, kështu që nëse keni pyetje në lidhje me një markë të veçantë, sigurohuni që të shikoni për udhëzime më të hollësishme në faqen e internetit të prodhuesit.

Përveç kësaj, mund të përdorni një sasi të vogël të pastruesit të duarve. Vendoseni atë në një ind të thatë dhe fshini kufjet. Sigurohuni që t’i thani para se t’i ruani.

/OPOJAnet/

Opojanet ka hapur kanalin në Whats App dhe ju mund të na bashkoheni për të ndjekur lajmet tona BASHKOHU KËTU.

- Reklama-
- Reklama-