Opoja.net

A është më mirë të jesh i pasur dhe falënderues, apo i varfër dhe durimtar?

Islame
A është më mirë të jesh i pasur dhe falënderues, apo i varfër dhe durimtar?

Dijetarët më herët kishin pasur një debat rreth pyetjes se a është më mirë të jesh i pasur dhe falënderues, apo i varfër dhe durimtar. Më këtë rast, një prej dijetarëve të dalluar të ummetit musliman, Ibn Hazmi, është shprehur:

“Kjo pyetje është pa kuptim, sepse çështja nuk është nëse je i pasur apo i varfër, por puna është se çfarë bën ti kur je pasanik apo i varfër. Të dyja duhen, edhe durimi edhe falënderimi.”

Gjendjen tonë e zgjedh Zoti, ndërsa ne e kemi për detyrë që të sillemi si duhet ndaj gjendjeve në të cilat ndodhemi. Pasuria është sprove nga Zoti, sikur që është edhe varfëria.

(Islampress.ch)

Loading...

Mos i humb

E dini duan (lutjen) e cila është ilaç për çdo brengë dhe pikëllim?

Kushtrim Guraj

Istigfari i akshamit dhe sabahut

Kushtrim Guraj

Nuk është me rëndësi a je luan apo gazelë, e rëndësishme është që të vraposh

Kushtrim Guraj

Pranoje jetën ashtu siç është, do të jesh më i lumturi

Kushtrim Guraj

Surja Kehf dhe paraqitja e Dexhallit

Kushtrim Guraj

Dobësia e trupit është në sëmundjen e rëndë, kurse dobësia e zemrës është në mëkatbërje

Kushtrim Guraj
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net