Opoja.net

A po na mbrojnë në të vërtetë maskat nga COVID-19? E tregon mjeku

A po na mbrojnë në të vërtetë maskat nga COVID-19? E tregon mjeku

Kirurgu Karan Raj ka postuar një video në TikTok, duke shpjeguar se me mbulimin e fytyrës nuk garantohet se koronavirusi nuk do të përhapet, por ai u bën thirrje qytetarëve që të mbajnë distancën dhe vazhdimisht të pastrojnë duart.

Ai shtoi se këtë çështje e ka ngritur edhe Organizata Botërore e Shëndetësisë, të cilët janë duke rishikuar vendimin nëse duhet bartur maskë, duke pranuar se më të suksesshme janë treguar metodat e tjera si mbajtja e distancës dhe pastrimi i duarve.

Në videon e shpërndarë nga Raj që numëron mbi 85 mijë ndjekës, ai shtron pyetjen: “A kemi nevojë të bartim maskë në fytyrë?”

“Është një çështje e ndjeshme, madje OBSH-ja është duke i rishikuar rekomandimet e dhëna më parë”, dëgjohet ai duke thënë.

Megjithatë tregoi se kur duhet bartur maska, duke thënë se nëse një person është i sëmurë apo kujdeset për dikë që është i sëmurë, apo punon si mjek a infermier, është e rëndësishme ta ketë gjithmonë me vete për ta mbrojtur veten dhe të tjerët.

Mjeku shpjegoi se maskat në fytyrë nuk i ndalin grimcat e vogla të virusit të kalojnë nëpër gojë, edhe pse pranoi se ato mund të barten edhe përmes syve.

DnV publikon rezultatet preliminare: LVV 48.95%, PDK 16.95%, LDK 13.34% dhe AAK 7.45%

Opoja.net

Ministrja e Financave: Paratë e Trustit nuk mund të tërhiqen me llogari bankare të familjarëve

Opoja.net

Shaban Shabani: Dhuna në familje rrezikon paqen

Fari Kolloni
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net