Opoja.net

Bëhu sikur bleta, jo si merimanga

Islame
Bëhu sikur bleta, jo si merimanga

Pasi që milingona i paralajmëroi milingonat tjera dhe i ftoi të futen në banesën e tyre që të mos i shkel Sulejmani a.s. dhe ushtria e tij, ajo e meritoi të përmendet në Kuran dhe një sure të mbaj emrin e saj. Andaj, merr nga milingona tre cilësi:

– Kujdesi në punë;
– eksperimentimi;
– korrigjimi i gabimeve.

Bleta ushqehet mirë dhe bukur dhe prodhon mirë dhe bukur, andaj Allahu e frymëzoi atë dhe e emërtoi një sure sipas saj. Merr nga bleta tre cilësi:

– Ha ushqim të pastër dhe të freskët
– largo dëmin
– bëhu i dobishëm për tjerët.

Pasi që luani tregoi synime të larta dhe tregoi trimërinë e tij, arabët e emërtuan me lloj lloj emrash. Merr nga luani tre cilësi:

– Mos u frikëso nga situatat e vështira;
– Mos e zmadho kundërshtarin;
– mos u kënaq me jetën e nënçmuar;

Pasi që miza ka synime të ulëta, në Kuran përmendet në kontekst negativ, andaj , kujdes nga tre cilësi të mizës:

– dembelësia (synime të ulëta)
– pisllëku;
– statusi i ulët;

Merimanga jeton një jetë të mjerueshme dhe ndërton për veten shtëpi që në Kuran është përmendur si simbol i brishtësisë dhe dobësisë, kujdes nga tri cilësi të merimangës:

– mungesa e precizitetit në punë;
– ndërtimi i dobët
– shtylla të brishta

Shpendi Hud hud ishte bartëse e tevhidit, fliste para Sulejmanit dhe vërtetonte amanetin, andaj Allahu e përmendi në Kuran, merr nga Hud hudi tre cilësi:

– amanetin në transmetimin e lajmit
– aspiratat e larta
– brenga për besimin në Allahun dhe thirrjen islame.

Burimi: Saff.ba

Përktheu: A. D.

Loading...

Mos i humb

Për fat të keq, po jetojmë në kohën kur muslimani ka frikë nga muslimani

Opoja.net

Mëshira midis të afërmve

Opoja.net

Për të gjithë prindërit të cilët dëshirojnë që fëmijët e tyre t’i shohin në namaz

Opoja.net

Sa bukur është ta gëzosh bashkëshortin (bashkëshorten) tënd

Opoja.net

Bëje të lumtur nënën tënde, të të lumturojë Allahu!

Opoja.net

Kujdesuni për familjen tuaj

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net