Opoja.net
Meka Mish

Borxhlet kërcënojnë ta kthejnë Opojën në vend mbeturinash

Opojë, 2 prill – Kompania publike “Ekorajoni”, njësia në Dragash, e cila menaxhon pastrimin dhe transportin e mbeturinave, po përballet me vështirësi në funksionim shkaku i një borxhi prej mbi gjysmë milioni euro.

[dropcap]D[/dropcap]rejtues të kësaj kompanie pohojnë se nëse nuk arrijnë që të arkëtojnë borxhet, e kanë të vështirë pastrimin e mbeturinave, jo vetëm të fshatrave, por edhe të qendrës komunale. Salih Shala, menaxher i kësaj kompanie, thekson se borxhet e mbetura me vite i kanë vënë në pozitë të palakmueshme punëtorët e kësaj ndërmarrjeje, të cilët mezi sigurojnë nga një pagë minimale. Sipas tij, problem tjetër është edhe mosgatishmëria e qytetarëve të disa lokaliteteve të trevës së Gorës, pos Lybevishtit, Rapqës e Restelicës, që të paguajnë transportin e mbeturinave, dhe se kjo jo vetëm që i sjellë probleme kësaj kompanie, por edhe e ndot pa mëshirë ambientin.

Duke iu referuar borxheve të paarkëtuara, Mexhit Selimi, zyrtar financiar i kësaj kompanie, thekson se borxhlinjtë më të mëdhenj janë amvisëritë, me 519.355.86 euro, pasojnë lokalet afariste, me 42.914.33, Drejtoria e Arsimit-3866, Drejtoria e Shëndetësisë-1775, Policia-1775, si dhe dy subjektet politike shqiptare, PDK e LDK, të cilat kanë borxh nga 316 euro.
© OPOJA.Net

Mos i humb

Dragashi argëton diasporën me Festival folkloriko – burimor

Opoja.net

Është nënshkruar kontrata për zgjerimin e rrugës Zhur-Dragash-Zaplluxhe-Brod

Opoja.net

Theren me thikë dy pylltar në Dragash

Opoja.net

Të mërkuren sërish është aksidentuar një kamion në dalje të fshatit Plavë të Dragashit, fatmirësisht pa të lënduar

Opoja.net

Dhjetë të akuzuarit mohojnë se kishin lejuar bagëtitë të kullosnin në pronën e të dëmtuarit

Opoja.net

Ankohen për punimet – Komuna thotë se janë ngatërruar (Video)

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net