Opoja.net

Dragashasit s’kanë ku të varrosen

Dragash, 25 shtator – Komuna e Dragashit s’ia del të sigurojë lokacion varrezash, ndonëse më 2009 qe marrë vendimi nga KK-ja për caktimin e lokacionit të tyre.

Ndaj banorët mbesin të zhgënjyer, kur as edhe me buxhetin e vitit të ardhshëm, nga pozicioni për investime kapitale, nuk është paraparë asnjë cent për varrezat.

294
SONDAZH / Zgjedhjet Lokale
A mendoni se ka keqpërdorime gjatë zgjedhjeve në Dragash ?

Disa banorë theksojnë se kjo punë është zvarritur për së tepërmi, duke shprehur dyshimin se moszbatimi i vendimit të KK-së mund të jetë si pasojë e ankesës së vazhdueshme të një numri qytetarësh goranë, të cilët veten e konsiderojnë autoktonë. Kjo zvarritje, tre vjet më parë, i kishte detyruar banorët që të vetorganizoheshin dhe të merrnin nismën për grumbullimin e mjeteve për vendosjen e rrethojave dhe rregullimin e infrastrukturës përcjellëse në lokacionin e caktuar nga Komuna. Por, siç shprehet Sehat Nuhiu, një nga anëtarët e komisionit përkatës, pasi ishte grumbulluar një sasi e konsiderueshme mjetesh, nga disa drejtues të Komunës, ishte kërkuar që të pritej edhe një kohë.

Në debatet publike deri tashti, në vazhdimësi, është kërkuar zgjidhja e kësaj problematike dhe se ishte premtuar se çështja do të merret me prioritet, por, së paku deri tashti, asgjë konkrete. Për më tepër, vendimin për caktimin e lokacionit të varrezave, të cilin KK-ja e kishte marrë më 07.05.2009, e ka shfuqizuar në seancën e 18 dhjetorit të 2012, me arsyetim se lokacioni ekzistues nuk i plotëson kriteret.

Ndërkaq ka marrë vendimin për caktimin e një hapësire tjetër, e cila, siç ishte arsyetuar atëherë është më afër qytetit dhe se për këtë ka pajtueshmërinë e shumicës së qytetarëve. Por edhe pse me rastin e ndryshimit të vendimit ishte theksuar se e tëra kjo bëhet me qëllim që investimet të jenë më të përballueshme, mosaolokimi asnjë cent, nga rreth 2 milionë 300 mijë euro, sa planifikohet të investohen mot në infrastrukturën komunale, i ka zhgënjyer qytetarët.

“Do të presim edhe një kohë se çfarë do të ndërmarrë Komuna. Nëse kësaj çështjeje nuk i jepet prioritet në seancën e radhës të KK-së, e cila pritet të mbahet të hënën, ekziston mundësia që të gjejnë forma të tjera të presionit”, kanë thënë, Nazim Dauti, Myzafer Qusaj e Mahir Berisha, aktivistë. Kryetari i Komunës, Salim Jenuzi, ka nënvizuar se është fakt se qytetarët janë ankuar përkitazi me këtë problem, por që alokimi i mjeteve për investime kapitale nuk është në përgjegjësi të Ekzekutivit. Me përfundimin e disa projekteve me prioritet unë besoj se mund të gjenden mjete edhe për këtë qëllim, por kjo varet nga këshilltarët komunalë”, ka nënvizuar Jenuzi.

Dragashi i ka varrezat e vjetra, por për shkak të mungesës së hapësirës, me mjaft vështirësi kanë mundur të varroseshin banorët e ardhur nga lokalitete të tjera, qofshin ata shqiptarë apo boshnjako-goranë. Ka pasur shumë raste kur qytetarët e kësaj qendre komunale kanë qenë të detyruar që të afërmit t’i varrosnin nëpër fshatrat nga kishin ardhur.

© Opoja.Net

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net
Fokusi
Shiko
Zgjedhjet
Abonohu
Raporto