Opoja.net

E shtunë, Ditë pazari në Bresan

Keshtu e quajmë të gjithë opojanet, ”  E shtune, Dita e Pazarit” dhe qe të gjithë nisen qe ne mengjes për të shkuar në fshatin më të madhë të kesaj treve Bresan.

Disa nisen për te shkuar dhe për te bler gjerat e nevojshme për familjen e tyre, ndersa disa nisen edhe me heret, e të cilet shkojnë për të shitur gjera te ndryshme. Edhe pse tashme gjerat jan moderno, kohë më parë nga të gjitha fshatat kan sjellur gjahun e tyre (lop, bika, kuaj, etj). Keshtu qe e gjithë dita kalonte duke berë pazar.

Njeher portalit tonë Opoja.Net i ka thenë Ridvan Akiju, se edhe pse gjerat tani kan ndryshuar, gjithman pazari e ka shijen e vetë, të gjithë të tubuar shitesit dhe blersit. Ridvani që sa vite punon në ketë pazar, i cili kujdeset për ambijentin e pazarit./Opoja.Net/

562

A mendoni se keni nevojë për të terhequr para nga trusti juaj ?

Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net