Opoja.net

Fjala e bukur, falja e gabimit dhe gatishmëria për fillim të ri

Islame
Fjala e bukur, falja e gabimit dhe gatishmëria për fillim të ri

Sa e rëndësishme është fjala e bukur dhe falja e gabimit ndaj dikujt, në veçanti ndaj personave të afërm më së miri shihet nga Fjalët e Allahut:

Fjala e mirë dhe falja e gabimit janë më të vlefshme se lëmosha që përcillet me fyerje. Allahu është i Vetëmjaftueshëm dhe i Butë (nuk nxiton në dënime). [El Bekare, 263]

Vlerësimi i përpjekjes së tjerëve për tejkalimin e problemeve në marrëdhëniet ndërnjerëzore është karakteristikë e besimtarëve të ndershëm dhe të butë.

Sidoqoftë, për shkak të pëshpëritjeve të Shejtanit, ne shpesh herë nuk jemi të vetëdijshëm për përpjekjet e të tjerëve.

Gatishmëria për një fillim të ri dhe forcimi i marrëdhënieve ndërnjerëzore duhet të jetë prioritet sado qoftë të na duket situata e parëndësishme në marrëdhëniet tona. Falja e gabimit dhe ofrimi edhe një shans është dëshmi e bukurisë së fesë islame, prandaj ta vlerësojmë gatishmërinë e palës tjetër i cili ka gjetur vullnet dhe guxim ta pranojë fajin dhe të kërkojë falje. Ndoshta mu ai gjest e bën marrëdhënien tuaj akoma më të fortë dhe më të mirë se kurrë më parë.

Autor: Admir Lisica
Përktheu: Lutfi Muaremi

[Isl@mpress.ch]

Loading...

Mos i humb

Për fat të keq, po jetojmë në kohën kur muslimani ka frikë nga muslimani

Opoja.net

Bëhu sikur bleta, jo si merimanga

Opoja.net

Mëshira midis të afërmve

Opoja.net

Për të gjithë prindërit të cilët dëshirojnë që fëmijët e tyre t’i shohin në namaz

Opoja.net

Sa bukur është ta gëzosh bashkëshortin (bashkëshorten) tënd

Opoja.net

Bëje të lumtur nënën tënde, të të lumturojë Allahu!

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net