Opoja.net

Goranët peticion kundër bustit të Adem Jasharit në Dragash

Goranët peticion kundër bustit të Adem Jasharit në Dragash

Në internet ka nisur një peticion me qëllim të ndalojë vendosjen e bustit të komandantit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Adem Jashari në Komunën e Dragashit. Vendosja e bustit është votuar me shumicë votash në Kuvendin Komunal të kësaj komune.

Deri tash, sipas portalit Kosovopress, peticioni është nënshkruar nga pak njerëz. Ndërsa, në thirrje për nënshkrim thuhet se kjo bëhet nga nevoja për të respektuar multietnicitetin e Dragashit.

Kuvendi Komunal i Dragashit ka votuar ditë më parë kërkesën e veteranëve të UÇK-së të Dragashit, për të vendosur bustin e Adem Jasharit në qytet. Sipas Kosovopress, thuhet se këshilltarët e komuniteteve pakicë, Veljid Hadzisin dhe Sherif Aga të koalicionit “Vakat”, nuk morën pjesë në votim, por që e ndoqën atë.

Komuniteti i goranëve ka kundërshtuar këtë edhe në rrjetet sociale, duke i kërkuar të tjerëve që “të dalin në front” për ndalimin e kësaj nisme të veteranëve të UÇK-së.

© Opoja.net

Biografia e Heroit të Kosovës Ilmi Bahtjari-Oçalani

Opoja.net

Kryetari Shabani uron besimtarët myslimanë festën e Fitër Bajramit

Opoja.net

Të gjithë besimtarëve muslimanë urime Fitër Bajrami nga Portali Opoja.net

Opoja.net
Agjencia e Lajmeve
www.opoja.net